avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie - renuntare carte identitate/domiciliu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie - renuntare carte identitate/domiciliu Romania

Buna ziua,
detin dubla cetatenie (romana/germana) si as dori sa renunt la domiciliul din Romania. Ma poate ajuta cineva cu niste informatii in acest sens?

Este obligatoriu sa se faca cerere ptr. pasaport CRDS? Sau as putea renunta atat la pasaport cat si la CI?

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020
chiar_el, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 21:52, 21 Noiembrie 2020
Orice cetățean roman are atât dreptul cât și obligația de a deține un act de identitate în termen de valabilitate, respectiv carte de identitate sau carte de identitate provizorie pentru cetățenii cu domiciliul în țară și pașaport Crds pentru cei cu domiciliul în străinătate.
Dvs. puteți opta pt. pașaport Crds, și vi se va retrage cartea de identitate, puteți renunța la cetățenia română și nu mai aveți nevoie de nimic, sau puteți lăsa actuala carte de identitate sa expire, fără sa o reinoiti și sa sperați ca nu va veți afla niciodată în situația de a avea nevoie urgenta de un act de identitate romanesc, pentru ca și "urgențele" se rezolva mai greu în cazul cetățenilor ce nu locuiesc în țară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie si actul de identitate al cetateanului roman ContSters185701 ContSters185701 O persoana cu dubla cetatenie poate detine carte de identitate pentru fiecare tara a carei cetatean este? (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt născută în r.moldova. dețin dubla cetățenie. ... AndairaM AndairaM Bună ziua, Sunt născută în R.Moldova. Dețin dubla cetățenie. Cartea de identitate cu viza de reședință în România expiră în 2024, Sunt nevoită ... (vezi toată discuția)
Repatriere si buletin de identitate ContSters355359 ContSters355359 Buna ziua , In cazul repatrierii ce acte trebuie , ce demersuri , pentru reprimirea buletinului de identitate ??? Mentionez ca ma reintorc in tara dupa o ... (vezi toată discuția)