avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu aleg prin faptul ca nu ma vaccinez decât cu vaccinul care vreau prin refuzul de a ma vaccina cu alt vaccin decât aleg.
Este un refuz de vaccinare cu așteptarea vaccinului ales..
De aceea v-am întrebat ce vaccin ar avea o durata mai îndelungată în timp.

Im plus, pentru mine contează și data vaccinării.
Degeaba ma vaccinez astazi daca peste 5 luni vreau sa ies din tara și îmi expira vaccinarea.

Ar trebui avute în vedere de stat și aceste aspecte pentru ca statul ne ajuta dar și noi ajutam statul prin acceptarea de a ne vaccina.
În cazul meu asta stau lucrurile.

Am văzut ca au aprobat AstraZeneca si in România.

Mai aștept și sa vad dacă România se va intelege cu Grecia și Israel referitor la vaccinare si sa nu se stea in carantina sau izolare după întoarcerea în România.
În prezent, persoanele vaccinate stau în carantină daca se întorc din străinătate.

Nu sunt de acord cu arestul la.domiciliu din vina statului pentru ca nu au.stiut sa administreze problema cu pandemia la momentul oportun.
Eu trebuia sa plec în Milano în februarie-martie 2020, în perioada de explozie virusului in Italia, dar nu am plecat tocmai ca să nu risc sa fiu carantinat și sa nu ma infectez.
Alți amici au fost în Paris dar nici acolo nu am vrut în februarie 2020.Nu au avut insa nicio problema la întoarcerea în tara.
Eu m-am ferit sa nu ma infectez deoarece virusul era deja în Franța.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2021
,,Israel| Cetățenii nevaccinați vor putea merge doar la supermarket sau farmacie, anunță ministrul Sănătății"

[ link extern ] /

,,Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în România, relevă proiectul de buget pe anul 2021 al Ministerului Sănătăţii. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat în Senat."

[ link extern ]

Vaccinarea nu este obligatorie în acest moment în România și.nici nu cred ca va deveni obligatorie.
Dar, se tinde catre asa ceva.

Este normal ca bugetul.de stat pe anul 2021 sa prevadă asa ceva pentru ca daca nu ar prevedea asa ceva ar apărea probleme de ordin juridic.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2021
Dr. Valeriu Gheorghiţă susține ca pentru toate cele 3 tipuri vaccinuri imunitatea ar dura un an.

[ link extern ]

Nu am inteles insa pe ce anume se bazează.

3500-3600 de persoane vaccinate cu prima.doza s-au infectat pana la rapel.
Insa, daca nu au făcut forme grave sau severe este în regula.
[ link extern ]

Actorul Tony Grecu nu a apucat sa faca vaccinul și s-a infectat.

,,Am făcut o formă severă a bolii…Din păcate, o parte din plămâni a dispărut! Acum, lucrurile sunt ok, lucrurile merg spre bine. N-am fost intubat, n-am fost la Terapie Intensivă, am avut o formă gravă, dar nu chiar atât de gravă."

[ link extern ]

De aceea nu recomand infectarea pentru ca nu se stie ce iese.
Nu este ceva nou ca noul coronavirus face plămânii ferfelita.
Este posibil ca cei vindecati, în caz de pneumonie, sa aiba foarte grave probleme mai ales ca plămânii sunt cam distrusi.
Plamanii vor fi foarte sensibili și in cazul unei răceli banale vor putea apărea foarte ușor complicații care sa duca la deces.
Este o prelungire a efectelor virusului SARS-COV-2 după vindecare dar cu același impact final.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2021
Suedia susține ca va vaccina toată populația pana in iunie 2021.
Sa vrea sa impună prin lege vaccinarea obligatorie?

[ link extern ] /
,,Zilele trecute, la un an de la izbucnirea pandemiei Covid-19, Facebook  a luat cea mai dură poziție de până acum împotriva a ceea ce susține că ar fi „dezinformarea” privind vaccinurile. Compania  a anunțat că va interizice postări legate de imunizare, mască sau virus, iar cei care încalcă „standardele comunității” vor fi blocați."

[ link extern ]

Este vorba de Mark Zuckerberg.

Ce parere aveti?

Si-a schimbat poziția anterioara.

Chestia cu masca care ucide virusul mie imi pare chiar neavenita daca ar viza și asa ceva.
Doar dacă nu ar exista asa ceva nu as mai putea avea reacție adversa.

Dar, ce are cu vaccinarea?

Tipul asta poate avea acces la.multe informații.

Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)