Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.
Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.
La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.
Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.
Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.
Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Cred ca inca sunt mult prea putine cazuri pentru a se putea trage concluzii pertinente , de aceea nu se avanta medicii sa se pronunte . Sotul meu si eu , vaccinati cu Pfizer , nu am avut nici o reactie adversa ( in afara de o stare de usoara somnolenta dupa rapel ) . Si amandoi avem alergii , el la sulfamide , iar eu la soare - fac urticarie daca stau la soare fara protectie puternica . Am anuntat medicul de la centrul de vaccinare , ne-a recomandat supraveghere timp de 30 minute ( in loc de 15 ) , si cam atat . Unei persoane care se stia cu alergii multiple i s-a recomandat sa i se monteze o branula , in caz ca ar fi nevoie de o interventie rapida , si - desigur - a acceptat , dar nu s-a intamplat absolut nimic , am petrecut impreuna in sala de supraveghere cele 30 min .
Ar trebui știut exact de medici și sa se publice la ce alergii apar probleme.
Reacția alergica creata de vaccin ar trebui sa apara la toate persoanele care suferă de o anumita alergie.
Este insa posibil ca o persoana sa fie alergica la mai multe (cum ar fi, lapte, și altceva) și sa nu știe, motiv pentru care socul anafilactic sa nu se producă pentru ca ar fi alergica la lapte ci la ceva ce nu cunoaște ca ar fi alergica.
Este important de știut daca după vaccinare mai sunt afectați centrii nervoși ai creierului și ar trebui sa publice asa ceva.
Este posibil ca vaccinul sa împiedice virusul sa atace și aceste celule nervoase daca este atacat imediat și nu îl lasă să circule de capul lui prin organism.
Doar cei cu forme ușoare își pierd gustul și mirosul, nu și cei care urmează sa decedeze sau care fac forme severe.
Este cam ilogic acest lucru si deloc natural pentru ca in caz de viroze respiratorii grave se mai întâmplă asa ceva dar după însănătoșire aceste simțuri revin la.normal fara a exista probleme.
În cazul Sars-Cov-2 aceste simțuri se pierd la.forme ușoare ale bolii adică exact ce ar urma sa iasă în urma vaccinării în caz de infectare.
Dati-le timp medicilor , domnule avocat , ei nu se hazardeza la a trage concluzii pana nu au un numar suficient de cazuri pe care sa le studieze , si-ar pierde credibilitatea daca ar proceda altfel . Si e foarte bine asa , pentru ca nu te joci cu sanatatea oamenilor . Nu doar cei cu forme usoare isi pierd gustul si mirosul , acesta e doar unul din primele semne de boala , cand inca nu e foarte grava , dar poate evolua in sensul agravarii . Practic , pana la vindecare , nici nu se poate sti daca ramane o forma usoara sau vireaza spre o forma medie sau grava , starea bolnavilor se poate deteriora in cateva ore . Si asta e parsivenia acestei boli , ca ai impresia ca mergi spre bine si poti face in timp foarte scurt o recadere , chiar doua .
Da, dar măcar sa anunțe ceva preliminar.
Este suficient sa afirme ceea ce au constatat, fara a expune neapărat o opinie ca sa nu se hazardeze.
Din ce știu, cei care si-au pierdut gustul și mirosul nu au făcut forme grave.
Probabil ca virusul se duce țintit spre plămâni acolo unde găsește slăbiciunea din organism.
Virusul pare sa comunice cu celulele din organism sau sa își dea seama unde sa atace decisiv.
Știu ca exista cazuri în care , în câteva ore situatia a devenit deosebit de gravă și chiar au murit.
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stiti gresit, pierderea gustului si mirosului nu e neaparat legata de forme usoare ale bolii. Si nici problemele neurologice. Si nici cu plaminii nu ati inteles mecanismul, e vorba de cheagurile de singe care se formeaza pe vase foarte inguste. Lucrurile sunt mult mai complicate, asa ca mai bine lasati medicii sa se pronunte.
Aveti un model foarte complex despre virus, deja l-ati dotat cu inteligenta si capacitate de comunicare. Virusurile nu sunt fiinte vii, sunt o forma de viata foarte simpla, nu consuma hrana, nu produc energie, scopul este doar de reproducere. Si au o structura in continua evolutie si adaptare, pentru acest scop.
Va inteleg temerile, ati trecut de la grija de a nu face boala, la aceea de a face o forma usoara, dar sa fie cea mai usoara. :) Si nu stiti care vaccin va poate da aceasta certitudine.