Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1859 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deducerea pentru un salariat cu salariu minim brut pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deducerea pentru un salariat cu salariu minim brut pe economie ...

Deducerea pentru un salariat cu salariu minim brut pe economie si fara alte venituri este aceeasi si pentru norma intreaga de 8 ore si pentru norma de 2 ore ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 25 Noiembrie 2020
1. Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii cuprinse între 1.951 lei şi 3.600 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive faţă de cele de mai sus şi se stabilesc potrivit legii.

2. Deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 1.950 lei inclusiv, astfel:
i) pentru contribuabilii care nu au persoane în întreţinere - 510 lei;
(ii) pentru contribuabilii care au o persoană în întreţinere - 670 lei;
(iii) pentru contribuabilii care au două persoane în întreţinere - 830 lei;
(iv) pentru contribuabilii care au trei persoane în întreţinere - 990 lei;
(v) pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane în întreţinere - 1.310 lei.

3. Deducerea se acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este deducerea personala? Corina Izabela Corina Izabela Imi puteti spune,va rog, ce este deducerea personala pe care o am trecuta pe fluturasul salariului? Multumesc! (vezi toată discuția)
Deducere de tva pentru copii! Corina271 Corina271 Buna ziua! Soțul meu s-a angajat de curând iar la locul de munca i s-a spus că va avea deducere de TVA pentru copii (3 copii in intretinere). Prima oara ... (vezi toată discuția)
Ar putea beneficia de deducere la salariu ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns: - un coleg de serviciu are o situatie foarte grea familiala, face zilnic si naveta pana la serviciu, ... (vezi toată discuția)