avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariatul care doreste sa treaca in intretinere si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariatul care doreste sa treaca in intretinere si coasigurare ...

Salariatul care doreste sa treaca in intretinere si coasigurare soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, care indeplinesc criteriile, trebuie sa aiba salariul sub un anumit plafon? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 24 Iunie 2021
Nu trebuie sa aiba un anumit salariu .... Deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 1.950 lei inclusiv, astfel:
(i) pentru contribuabilii care nu au persoane în întreținere - 510 lei;
(ii) pentru contribuabilii care au o persoană în întreținere - 670 lei;
(iii) pentru contribuabilii care au două persoane în întreținere - 830 lei;
(iv) pentru contribuabilii care au trei persoane în întreținere - 990 lei;
(v) pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane în întreținere - 1.310 lei.

Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii cuprinse între 1.951 lei și 3.600 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive față de cele de mai sus și se stabilesc potrivit unui tabel mentionat la art.77 C.fisc.

Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii de peste 3.600 lei nu se acordă deducerea personală.
Multumesc, deci persoana eligibila va fi coasigurata, dar salariatul nu va beneficia de deducere.
Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Coasigurati
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna daca introduc cei 3 copiii la mine pe salar la deducere ... Pescarul76 Pescarul76 Buna daca introduc cei 3 copiii la mine pe salar la deducere atunci voi avea salaru mai mic lucrez la stat (vezi toată discuția)
Deducerea pentru un salariat cu salariu minim brut pe economie ... RamonaTache RamonaTache Deducerea pentru un salariat cu salariu minim brut pe economie si fara alte venituri este aceeasi si pentru norma intreaga de 8 ore si pentru norma de 2 ore ? (vezi toată discuția)
Ce este deducerea personala? Corina Izabela Corina Izabela Imi puteti spune,va rog, ce este deducerea personala pe care o am trecuta pe fluturasul salariului? Multumesc! (vezi toată discuția)