avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am un bebelus de 10 luni, iar tatăl copilului cu care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am un bebelus de 10 luni, iar tatăl copilului cu care nu mai ...

Am un bebelus de 10 luni, iar tatăl copilului cu care nu mai sunt de cand avea copilul 8 luni îmi cere sa ii dau bebelușul pentru câteva zile la el acasă în condițiile în care el locuiește la 80 de km distanta de domiciliul meu și al fetei. Nu i am interzis niciodată sa nu o vada, doar ca vizitele sa nu fie acasă la noi, sa fie intr un loc de joaca sau la plimbare, etc. Are dreptul sa îmi i a copilul state zile în condițiile în care bebelușul este atașat și dependent 100% de mine? Ma amentita ca o sa rezolve în instanta luindu mi copilul. Va rog sa ma ajutați cu un sfat, cum ar trebuii sa procedez. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:41, 26 Noiembrie 2020
Ordonanta presedintiala se poate respinge daca este introdusa aiurea.
Incercati sa îl faceți sa înțeleagă ca este bine sa viziteze copilul in prezenta dvs. intrucat este prea mic.
Corespondati prin sms sau pe e-mail.
Daca nu vrea asa cautati avocat ca sa va pregătească o strategie de acțiune foarte bine gandita.
Este mai mult decat indicat sa fiti foarte bine informata de avocat ca sa stiti cum sa procedați.

El va obține un program de vizita daca va veți judeca si de aceea este foarte important sa aveti o strategie stabilita cu avocatul.

Sfatul meu ar fi sa plătiți avocatul si sa aiba deja pregătită o acțiune pentru instanta ori o cerere reconventionala dupa cum va veți sfătui cu profesionistul in drept.
Daca deschide el proces termenul de apărare va fi foarte scurt și este posibil sa nu găsiți avocat daca va avea prea puțin timp la.dispozitie.
Daca acționați haotic nu va ajuta prea tare sau chiar ar putea sa va incurce ceva negândit.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In privinta faptului ca un minor nu are legal stabilita o locuinta, ordonantele presedintiale sunt admisibile cf. practicii instantelor si intereselor copilului de a nu avea o situatie neclara prea mult timp. O ordonanta prost facuta se poate insa respinge.
Copilul nu e ok sa fie vizitat in prezenta celuilalt parinte cf. psihologilor si instantelor de judecata.
E ok sa aiba un avocat pregatita o actiune pe ce situatie? pe cea de acum si sa o introduca in 2 luni cand situatia e oarescum diferita? Ori nu e o actiune adaptata exact situatiei de la momentul introducerii actiunii ori o plateste de doua ori ca sa fie adaptata, actualizata. La fel reconventionala, reconventionala la ce? Care sa raspunda caror argumente?
Noi suntem redactori de acte juridice, nu completatori de formulare predefinite. Nu poti pregati asa, dinainte.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Ca avocat întotdeauna fac tot posibilul sa anticipez ce va urma si consider ca orice avocat trebuie sa procedeze asa chiar daca este mai mult de gandit.
Daca sti dinainte ce va face celalt ești deja pregatit si ai un avantaj esențial.

Reconventionala se poate pregati daca va face el prima mutare.
Depinde ce strategie va stabili cu avocatul.
Eu nu mereu recomand deschiderea unui proces dar nimic nu ma împiedică sa fiu pregătit daca vrea clientul, bineînțeles.
Fiecare avocat considera in felul sau si nu exista o recomandare unanim admisa pe strategie pentru ca depinde si cat rezista fiecare in mutările procesuale fiind si un razboi al nervilor.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat


Martonze a scris:

Sub nici o formă nu-l lăsaţi să ia bebeluşul. Câteva zile poate însemna DEFINITIV. Câţiva martori mincinoşi, care să declare că nu aţi îngrijit copilul, că nu v-aţi interesat de el, plus demonstraţia că bebeluşul e crescut de el şi familia lui, este suficient ca să rămâne fetiţa la el, dacă asta vrea.
Dv. trebuie să fiţi vigilentă şi să probaţi că l-aţi lăsat să interacţioneze cu fetiţa. În acest scop, scrieţi-i mail sau sms, pe care ulterior îl listaţi şi păstraţi, prin care, de exemplu, îl rugaţi să ţină cont de programul copilului, de exemplu: Dacă vii la Anica, să ştii că ea are program de somn între orele 13-16 şi orele 20 - 8 dimineaţa şi e bine să nu stricăm rutina ei pe de o parte, şi să te poţi bucura de timpul petrecut cu ea...." Sau: "Dacă vrei să vii azi să te joci cu fetiţa, să ştii că între orele ......suntem plecate la...., te aşteptăm după ora....", etc.
Introduceţi urgent o acţiune de Ordonanţă preşedinţială, aşa cum aţi fost sfătuită mai sus.E foarte important!


De ce nu apare?
Ce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul poate lua forțat copilul de la mamă dacă sunt separați, dar nu divorțați? Magda95 Magda95 Bună ziua! Mă pregătesc de un divorț ce trebuia să decurgă pe cale amiabilă, însă în urma unui scandal el nu a mai vrit și m-a amenințat că îmi ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala notisvaly notisvaly absenta copilului timp de 5 saptamani de la gradinita unde a frecventat 2 ani de zile prin parasirea domiciliului din mediul urban de catre mama impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala program vizitare minor lylo lylo X introduce actiune de divort, incredintarea minorului catre Y, program vizitare minor si pensie de intretinere. Pana la solutionarea dosarului de divort, X ... (vezi toată discuția)