avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OUG 147/2020 angajata MAI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OUG 147/2020 angajata MAI

Sunt angajată a MAI. Am 2 copii minori care locuiesc cu mine după divorț dar am încheiată cu tatăl lor o convenție prin care avem custodie comună și îi poate lua și el oricând, cu precădere în weekenduri și vacanțe. Fostul soț lucrează tot în sistemul de apărare. Potrivit OUG 147/2020 dacă ambii părinți lucrează în sistemul național de siguranță/apărare nu beneficiază de concediu dar pot solicita majorarea cu 75% a salariului de bază. Există și excepția de la art.4 lit.b. pentru familii monoparentale se pot acorda zile libere. Ideea este că eu nu pot solicita zile libere atât de multe. Volumul de muncă si numarul redus de persoane angajate față de schema direcției, nu permite acest lucru. Angajatorul refuză să imi acorde spor la salariu, considerând că mă incadrez la art.4 lit.b familie monoparentală și pot lua zile libere. E corect?
Cel mai recent răspuns: Gianina_buzau , utilizator 14:29, 8 Decembrie 2020
Si eu sunt interesata de raspuns, sunt aproape in aceeasi situatie, eu lucreaz in MApN, locuiesc cu tatal copilului dar nu suntem casatoriti, eu am CI pe adresa unde locuim si tatal copilului pe alta adresa, Angajatorul refuza să imi acorde spor la salariu pe motiv ca imi pot lua liber

Lacramioara I. a scris:

Sunt angajată a MAI. Am 2 copii minori care locuiesc cu mine după divorț dar am încheiată cu tatăl lor o convenție prin care avem custodie comună și îi poate lua și el oricând, cu precădere în weekenduri și vacanțe. Fostul soț lucrează tot în sistemul de apărare. Potrivit OUG 147/2020 dacă ambii părinți lucrează în sistemul național de siguranță/apărare nu beneficiază de concediu dar pot solicita majorarea cu 75% a salariului de bază. Există și excepția de la art.4 lit.b. pentru familii monoparentale se pot acorda zile libere. Ideea este că eu nu pot solicita zile libere atât de multe. Volumul de muncă si numarul redus de persoane angajate față de schema direcției, nu permite acest lucru. Angajatorul refuză să imi acorde spor la salariu, considerând că mă incadrez la art.4 lit.b familie monoparentală și pot lua zile libere. E corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

oug 147/2020- zile libere plătite, 75% Derek88 Derek88 Referitor la Oug 147/2020, promulgata azi de către Președinte. Caz concret, eu sunt militar și nu pot beneficia de zile libere plătite, iar soția ... (vezi toată discuția)
Buna seara, prezint urmatoarea situatie: eu (mama) lucrez in ... Emilia Mariana Emilia Mariana Buna seara, Prezint urmatoarea situatie: eu (mama) lucrez in sistemul medical de stat,copilul meu are cursurile suspendate la scoala,sotul lucreaza in sistem ... (vezi toată discuția)
Angajat mapn poate primi majorarea de 75% pe perioada scolilor inchise? RamonaLoredana RamonaLoredana Poate sotul, angajat MApN sa primeasca majorarea salariala de 75% cat timp scolile sunt inchise sau pe perioada desfasurarii sistemului hibrid tinand cont ca ... (vezi toată discuția)