avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... O persoana pensionata pe caz de boala, cu drept de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

O persoana pensionata pe caz de boala, cu drept de lucru 4 ore ...

O persoana pensionata pe caz de boala, cu drept de lucru 4 ore pe zi, poate realiza venituri din activitati independente ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:11, 26 Noiembrie 2020
Legea 263/2010
Art.118
(1^1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, cu excepția celor realizate din situațiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. a) și b) sau pct. II, următoarele categorii de pensionari:

b) pensionarii de invaliditate încadrați în gradul III de invaliditate, precum și copiii, pensionari de urmaș, încadrați în gradul III de invaliditate;

(1^2) În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala eugeniaszilagyi eugeniaszilagyi la pensionarea anticipata partiala mai aidreptul sa ai alte venituri ? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata fara penalizare Lapadatescu Lapadatescu Daca am pensie anticipata fara penalizare ( peste 42 de ani de cotizatie) pot sa mai lucrez? (vezi toată discuția)
Plata pensie anticipata wallerik wallerik sunt administrator al unei firme ,cu o indemnizatie lunara de 2000 lei incepand cu luna martie 2019 m-am pensionat ,beneficiind de pensie anticipata ... (vezi toată discuția)