avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna la auto inchiriat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna la auto inchiriat

Am inchiriat o masina de la City Link si in 6 august am facut accident. Dupa 3 luni mi-au trimis notificare ca e dauna totala. Pe parcursul acestor 3 luni am cerut politicos si frecvent sa mi se dea posibilitatea de a face propria expertiza si de a verifica ce fel de dauna are masina lor. Imi invoca termeni si conditii pentru a le achita 20% din valoarea de nou a masinii. primesc notificare cum ca voi fi data in judecata. Nimeni nu raspunde la mail-uri. Devizul asiguratorului are data 11.08, devizul servce-ului are data 21.08. Cum e posibil ca asiguratorul sa aiba deviz anterior service-ului? Masina nu mai exista, si-au insusit-o si o dezmembreaza ca piese de schimb. Eu cum pot face expertiza, caci nu sunt convinsa ca e dauna totala? Am dreptul la propria expertiza?
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
Elia Ionita, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:45, 26 Noiembrie 2020
Aveti dreptul sa solicitati ajutorul unui avocat, poate o sa discute altfel cu acesta daca cu dvs. nu o fac.
Sau o plangere la ASF pe numele asiguratorului in cauza.
Trebuia să apelați din timp.la un av pt o consultație,pt a formula o notificare către societatea respectivă pt a face o cerere de asigurare probe etc.Puteati face o expertiză extrajudiciara acumne probabil e tardiv.Va ramane varianta ca in proces să contestații valuarea stabilită,sa solicitați o expertiză judiciară etc.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Nu am avut cum sa fac o cerere de asigurare probe, intrucat 3 luni nu am avut cu cine comunica. Am peste 20 de mailuri in care cer hartii si informatii, dar niciun raspuns de la City Link. Intr-un final mi-au dat calcualtie facuta de asigurator, dar care e anterioara calculatiei facute de service. Pe ce baza calculeaza asiguratorul dauna, daca nu pe cifrele de la service?
Puteam face expertiza si eu, am cerut expres asta, dar... fara raspuns. M-am dus sa vad masina, e in curte la City Link, dar au inceput sa dispara piese din ea, e folosita pentru piese de schimb.
Intrebarea mea este de ce nu am avut dreptul sa fac expertiza proprie. Si ce pot face acum, cand am primit notificare de la avocatii lor, sa platesc in termen de 10 zile?
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
Elia Ionita, utilizator
Cum a spus si domnul avocat, aveti optiunea de a consulta unul pentru ca nu toti sunt corecti si respecta drepturile clientilor fara a fi stransi cu usa*
Plus ca puteti recupera onorariul daca castigati procesul.
Daca nu doriti sa discutati cu avocatul puteti face plangere la ASF si in aceasta sa atasati si mesajele trimise catre dumnealor si ramase fara raspuns, asta ca dovada ca ati incercati sa rezolvati problema amiabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ofertă regie proprie din partea asigurătorului, în loc de daună totală. ce am de făcut ca să fiu despăgubit în mod corect? Lucian Andries Lucian Andries Am urmatoarea speta: in urma unui accident ( opel meriva, an 2004 )din care eu am iesit pagubit, de o luna de zile incerc ca am o rezolutie finala pentru ... (vezi toată discuția)
Paguba accident auto si inlocuire cu aftermarket a pieselor anticoade anticoade Buna ziua. Cer si eu parea unui expert sau a unei persoane care a mai trecut prin ceea ce am trecut si eu. In urma cu un an in timp ce conduceam masina si am ... (vezi toată discuția)
Tergiversare despagubire dauna casco mitrutpaul mitrutpaul Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco. Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care ... (vezi toată discuția)