avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA O cantina la servici unde mananca salariatii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

O cantina la servici unde mananca salariatii

Avem o cantina la servici unde mananca salariatii si unde bucatarii sunt de la un restaurant cu care avem ctr. Mancarea se face la cantina noastra.
Restaurantul ne factureaza prestarii servicii cf ctr catering si vreau sa stiu daca tva-ul de 5% este corect s-au 9%



multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:24, 26 Noiembrie 2020
Cota de 5% se aplica doar in cazul de mai jos. Nu cred ca se poate la o cantina de intreprindere.

ART. 291 - Cotele

[....]

(3) Cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri și prestări de servicii:

[..]

k) livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, eco, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Livrarea acestor alimente va fi însoțită de copia documentului de recunoaștere/atestare/certificare eliberat de autoritatea competentă, cu excepția livrării efectuate către consumatorul final.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile violetaanna violetaanna Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: Patronul unor firme(toate se afla in acelasi loc) ,are si un restaurant care factureaza catre aceste ... (vezi toată discuția)
Tva 9% la paine econo econo Achizitionez paine cu 9% , o vand in regim de restaurant cu 24%, cum fac nota de receptie cu 9% sau cu 24%? (vezi toată discuția)
Aplicare tva la restaurante Carmen Drogeanu Carmen Drogeanu Buna ziua. Avem un restaurant, iar in cadrul lui avem o cofetarie unde producem prajituri si le vindem. Tva ul o sa fie 5% si la prajituri? Daca un ... (vezi toată discuția)