avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost condamnat pentru furt calificat la 1an ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost condamnat pentru furt calificat la 1an închisoare, mi ...

Am fost condamnat pentru furt calificat la 1an închisoare, mi sa contopit pedeapsă cu o altă pedeapsă de 2 ani pe care o primisem înainte dar nu începusem să o execut Am primit in final pedeapsă cea mai mare de 2 ani plus spor de 4 luni in total 2 ani și 4 luni din care mi sau dedus 4luni arestul preventiv.
Dar am o problemă:Înainte am executat o pedeapsă de 2 ani pentru furt calificat din care m-am eliberat la termen in martie 2020.Această pedeapsă nu este concurentă?Nu se putea contopi cu celelalte 2 pedepse și la deducere să se țină cont și de ea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Stoean Lavinia-Cătălina , Avocat 11:40, 27 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pedepsele sunt concurente, ci faptele.

Faptele sunt concurente daca au fost savarsite inainte de a fi condamnat definitiv pentru una dintre ele. In conditiile in care dvs ati si executat deja o pedeapsa de 2 ani, faptele pentru care ati primit acea pedeapsa nu sunt concurente cu faptele pe care le-ati savarsit ulterior executarii acelei pedepse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost condamnat la pedeapsa de 2 ani pentru furt calificat, ... Mincu66 Mincu66 Am fost condamnat la pedeapsa de 2ani pentru furt calificat, Aceasta a fost sporită cu 1an pentru că faptă era concurenta cu o altă faptă pentru care am ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați cu un raspuns: pentru o faptă de furt ... Uther Uther Vă rog să mă ajutați cu un raspuns: Pentru o faptă de furt comisă în data de25 .03 .2018 am fost condamnat 1 an si 6 luni definitivă. ... (vezi toată discuția)
Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)