avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna,am si eu o intrebare.Sunt casatorita de 14 ani,am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna,am si eu o intrebare.Sunt casatorita de 14 ani,am cumparat ...

Buna,am si eu o intrebare.Sunt casatorita de 14 ani,am cumparat un loc de casa cu ajutorul parintilor nostri.Am fost pleca-ti in strainatate,eu nu am lucrat ,asa a vrut sotul fiind fetita mica.Am hotarat sa raman eu acasa cu ea.Fata acum are 14 ani,Am fost in Italia toti 3,sotu nu a prea lucrat eu da ,3 ani jumate ca badanta.Am facut un imprumut de la cineva de 5000 de euro,pt.casa.sotul a venit in romania sa treaca casa pe amandoi,asa mi-a spus el acum 4 ani.De 1 an am aflat ca de fapt numa pe el e trecuta casa,nici eu nici fetita nu sunte-m trecute.I-am zis sa ne treaca si pe noi pe contractul de casa,a zis ca nu se poate.Buletinele amandoi le avem pe casa socrilor.Acum suntem in divort ,a zis ca nu se poate sa ma treaca pe contrac,numai daca renunt la divort.Nu as m-ai avea incredere in el.I-am zis renunt la divort cu conditia sa ne treaca si pe mine si fetita pe contract si sa ne facem buletinele pe casa noastra. Ca nu se poate sa ne treaca.Va multumesc
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează că doar el apare pe contractul de vânzare-cumpărare, fiind cumpărată în timpul căsătoriei este bun comun. Deci amândoi sunteți proprietari și aveți drepturi egale.
Fetița oricum nu ar fi apărut pe contract.

Ați văzut/citit contractul? Dacă nu a mințit la notar că e necăsătorit, în el trebuie să scrie că cumpărătorul (adică el) e căsătorit.
Dacă reușiți să puneți mâna pe contract și scrie că e căsătorit, vă puteți face cărți de identitate la acea adresă și dvs. și fetița, fără să fie obligatoriu să vină cu dvs. La Evidența persoanelor vor vedea data căsătoriei pe certificatul de căsătorie și vă vor primi actele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020
Emilika40, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunul achizitionat in timpul casatoriei, chiar pe numele unuia dintre soti fiind, reprezinta un bun comun. Luati legatura cu un avocat care sa vada actul de proprietate al casei.

Copilul nu are drepturi in privinta bunurilor comune ale sotilor. Copilul are un drept la mostenirea fiecaruia dintre parinti si atat,

Daca nu va doriti continuarea casatoriei nu vad de ce ati da curs santajului la adresa dvs. Continuati divortul daca nu mai exista incredere si respect reciproc. Ulterior puteti face si partajul casei care este evident bun comun al sotilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,vreau sa ma ajute și pe mine cu o problema.sunt căsătorită ... Cornelia Olteanu Cornelia Olteanu Bună ziua,vreau sa ma ajute și pe mine cu o problema.Sunt căsătorită iar sotul meu are mătușile(surorile mamei lui) la care zic ca vrea sa ii facă acte ... (vezi toată discuția)
Partajare bunuri in caz de divort pygu pygu Buna ziua doresc si eu sa aflu un raspuns intr-un eventual caz de divort.Nu stiu daca este adevarat ca bunurile cum ar fii un apartament sau altele pana intr-o ... (vezi toată discuția)