avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Se poate incheia o promisiune de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Se poate incheia o promisiune de vanzare-cumparare ...

Buna ziua
Se poate incheia o promisiune de vanzare-cumparare pt un bun inca nedobandit, daca acesta urmeaza a proveni din mostenire (inca nedezbatuta) ?
Practic, prezumtivul mostenitor ar vrea sa vanda un bun ce urmeaza a fi dobandit pe calea succesiunii. Mai exact, se doreste incheierea unei promisiuni de vc cu renuntarea la dreptul asupra imobilului X, in cota de Y.
Parca citeam la un moment dat ca asupra bunurilor ce urmeaza a fi dobandite pe calea succesiunii nu se poate dispune. Bine zic ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:02, 22 Februarie 2021
Pot fi 100 de motive. Intrebam de altceva

raluk0207 a scris:

"Mai exact, se doreste incheierea unei promisiuni de vc cu renuntarea la dreptul asupra imobilului X, in cota de Y."

Nu inteleg.
Si nu mai inteleg de ce promitentul vânzător nu dezbate succesiunea?

Ok, atunci am eu o intrebare: care e "celeritatea" pentru care vanzatorul percepe niste bani, in conditiile in care legal, nu e proprietar si nu are actele in regula si rezolvate?
Ca sa promiti ca vinzi ceva, acel bun trebuie in primul rand sa iti apartina.
Iar daca se doreste instrainarea numai a unui anumit bun din masa succesorala, nu se poate. O eventuala renuntare la mostenire este totala si include absolut toate bunurile din masa succesorala..
Gresit. Ca sa promiti vanzarea NU trebuie sa ai in patrimoniu acel bun. Pot dispune pt bunurile viitoare inca neintrate in patrimoniu

raluk0207 a scris:

Ok, atunci am eu o intrebare: care e "celeritatea" pentru care vanzatorul percepe niste bani, in conditiile in care legal, nu e proprietar si nu are actele in regula si rezolvate?
Ca sa promiti ca vinzi ceva, acel bun trebuie in primul rand sa iti apartina.
Iar daca se doreste instrainarea numai a unui anumit bun din masa succesorala, nu se poate. O eventuala renuntare la mostenire este totala si include absolut toate bunurile din masa succesorala..

Pop sorin intreaba:
Se poate incheia o promisiune de vanzare-cumparare pt un bun inca nedobandit, daca acesta urmeaza a proveni din mostenire (inca nedezbatuta) ?

pop sorin raspunde :
pop sorin a scris:

Gresit. Ca sa promiti vanzarea NU trebuie sa ai in patrimoniu acel bun. Pot dispune pt bunurile viitoare inca neintrate in patrimoniu

caz rezolvat :)
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Atunci...succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire viobubu viobubu Un mostenitor legal poate renunta la drepturi prin declaratie notariala inainte de decesul posesorului bunurilor/ (vezi toată discuția)
De ce art 700 c civ ? molul molul tata +mama -7 copii din singura casatorie Bunuri comune casa -teren fara vreun act de proprietate sau autorizatie de constrc in 1984 tata moare fara sa i se ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, Ma intereseaza daca fratele meu poate da vreo declaratie la notar sau avocat in care sa renunte la averea din partea parintilor ce ii va reveni ... (vezi toată discuția)