avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pana la ce varsta pot lucra farmacistii femei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pana la ce varsta pot lucra farmacistii femei de circuit inchis ...

Pana la ce varsta pot lucra farmacistii femei de circuit inchis (farmacisti de spital)? Mentionez ca in cazul de interes, contractul a fost prelungit prin concurs pana la varsta de 65 de ani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:21, 12 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.
art.575
(1) Farmaciștii, indiferent de sex, se pensionează la vârsta de 65 de ani.

(2) În unitățile sanitare publice, farmaciștii, membri titulari și membri corespondenți ai Academiei Române și ai Academiei de Științe Medicale, profesorii universitari, cercetătorii științifici gradul I, doctorii în științe farmaceutice, care desfășoară activități farmaceutice, pot continua, la cerere, activitatea până la împlinirea vârstei de 70 de ani. Peste această vârstă farmaciștii, membri titulari și membri corespondenți ai Academiei de Științe Medicale, pot fi menținuți în activitate conform dispozițiilor art. 10 alin. (2) din Legea nr. 264/2004, cu modificările și completările ulterioare. De același drept pot beneficia și farmaciștii, membri titulari și membri corespondenți ai Academiei Române.
(3) Farmaciștii prevăzuți la alin. (1) se pot pensiona anticipat, la cerere, în condițiile prevăzute de legislația în vigoare privind sistemul de pensii, dacă îndeplinesc condițiile de stagiu de cotizare prevăzute de lege pentru pensia anticipată sau pentru pensia anticipată parțială.
(4) Farmaciștii care au depășit limita de vârstă prevăzută la alin. (1) pot profesa în continuare în unități sanitare private. Desfășurarea activității se face în baza certificatului de membru și a avizului anual al CFR, eliberat pe baza certificatului de sănătate și a asigurării de răspundere civilă pentru greșeli în activitatea profesională, încheiată pentru anul respectiv.
(5) În cazul unităților sanitare publice care înregistrează deficit de farmaciști, precum și al unităților sanitare publice aflate în zone defavorizate, farmaciștii își pot continua activitatea peste vârsta de pensionare prevăzută de lege, până la ocuparea posturilor prin concurs, la propunerea unității sanitare publice, cu avizul CFR și cu aprobarea Ministerului Sănătății, respectiv a autorității de sănătate publică, în funcție de subordonare.
......
Va multumesc frumos.
Va multumesc pentru raspuns, dar am reluat studiul legii si ma incurca o simpla virgula la inceputul al. (2): "...farmacistii, membri titulari si membri corespondenti ai Academiei Romane...", prin care inteleg ca farmacistii de circuit inchis se pot pensiona la cerere la varsta de 70 de ani. Poate ca interdictia s-ar fi putut interpreta daca articolul ar fi fost redactat "FARMACISTII MEMBRI TITULARI", fara virgula. D-le Cornel Vasile, va rog frumos sa fiti mai explicit, in sensul daca un farmacist de spital se poate pensiona la cerere la varsta de 70 de ani sau nu. Inca o data va multumesc mult de tot.
Legea nu prevede " farmicistii de circuit inchis ' .... ci famacistii din unitatile sanitare publice.

In speta, un farmacist de spital public se poate pensiona la cerere la varsta de 70 de ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea de a iesi la pensie - medic primar constantin.letitia constantin.letitia Buna ziua, Sunt medic primar - coordonator de centru si am fost somata de catre conducere sa imi depun dosarul de pensionare pentru limita de varsta, eu ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplica? ContSters229751 ContSters229751 Ce lege se aplica in cazul pensionarii unui medic, codul muncii sau legea reformei sanatatii? In caz de restructurare a activitatii unei institutii, se ... (vezi toată discuția)
Potrivit art. 391 alin.(3) din lg. nr. 95/2006, actualizata "În ... dana manea dana manea Potrivit art. 391 alin.(3) din Lg. nr. 95/2006, actualizata \"În unităţile sanitare publice, medicii membri titulari, membri corespondenţi şi membri de ... (vezi toată discuția)