avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se poate obține un procent de 25% din pensia soțului ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se poate obține un procent de 25% din pensia soțului decedat ...

Se poate obține un procent de 25% din pensia soțului decedat pe lângă pensia mea?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:17, 26 Ianuarie 2023
Intr-adevar, numai dupa ce intra in vigoare legea se poate obtine asa ceva,
Buna ziua,

Când intra legea respectiva in vigoare?

Cornel Vasile a scris:

Nu ,intrucat textul de lege nu este in vigoare.

Intrarea in vigoare a Legiinr.127/2019 a fost amanata pana la 01.09.2023.
Ajutor pentru soțul supraviețuitor de 25 la sută din pensia soțului intra in vigoare de la 1 ianuarie 2022? Va mulțumim!
Ajutor pentru soțul supraviețuitor de 25 la sută din pensia soțului nu va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2022

Alte discuții în legătură

Ajutor social mariangela55 mariangela55 Buna ziua! Sotul a decedat in luna aprilie 2019 avand pensia la limita de varsta de 1500 lei. Eu sotia am pensia de 1200 lei la limita de varsta. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș, ajutor lunar sau indemnizație socială pentru soția supraviețuitoare fără venituri ? getvoi getvoi Bună ziua. În baza noii legi 127/2019 , în cazul decesului soțului, soția supraviețuitoare cu vârsta de 60 ani și șase luni, și cu 28 ani și 10 luni ... (vezi toată discuția)
Cand se depune cererea ajutor 25 la suta de la sot supravietuitor. mihairusu1949@gmail.com mihairusu1949@gmail.com A fost prietena mea sa depuna cerere de ajutor de 25 la suta de la sot decedat la casa pensii pitesti si a refuzat pe motiv ca nu stiu de art 113 din legea ... (vezi toată discuția)