avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... buna seara, in ce fel poate raspunde angajatorul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

buna seara, in ce fel poate raspunde angajatorul pentru un angajat ...

buna seara, in ce fel poate raspunde angajatorul pentru un angajat care a furat din casa clientului ? va multumesc !

mentionez ca este deschis un dosar de cercetare penala in care angajatul apare ca faptuitor. acum vor sa trimita dosarul in instanta si m-au chemat si pe mine ca martor . probe sunt oarecum suficiente ca angajatul meu a comis fapta, sustragand un lant de aur din casa clientului, angajatul fiind singurul care a intrat in casa omului ,iar cand trebuia sa mearga la amprentare nu a mai venit deloc la munca, fiind chiar zi de salariu. ...mi-a trimis raspuns sa-i dau banii pentru acea saptamana prin fratele sau. i-am spus sa se prezinte personal sa-i dau banii, nu a vrut sa vina, si de atunci nu mai stiu mare lucru despre el...stiu doar ca lucreaza tot in bacau
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mult veți fi ținut să reparați prejudiciul civil cauzat părții vătămate, iar asta doar dacă s-a constituit parte civilă și dacă înțelege să vă introducă și pe dumneavostră în cauză, ca parte responsabilă civilmente. Nu se vor autosesiza organele judiciare pentru că este vorba despre o infracțiune a cărei acțiune penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a victimei (furt).
este deja un dosar de cercetare penala, si urmeaza a fi trimis in judecata. doamna s-a constituit parte civila dar prejudiciul mi se pare corect, daca se cunoaste autorul, sa si-l recupereze de la acesta...muncitorul era angajat cu forme legale de munca, si nimeni nu are de unde sti ce e in capul fiecaruia. muncitorul avea o vechime de 1 an si 4 luni si nu crease probleme pana la acea data....eu nu aveam de unde sti ce are el in cap , ca altfel il concediam inainte de eveniment :)
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2020
marian1973_bc, utilizator
Eu vă cred. Speța se analizează de la caz la caz. Poate nu va cere și introducerea dumneavoastră în calitate de parte responsabilă civilmente. Nu avem de unde ști lucrul acesta. În orice caz, aveți dreptul de regres împotriva angajatului dumneavoastră.
multumesc frumos, o seara placuta va doresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partea civila in procesul penal Laureen Laureen Foarte pe scurt: la finele anului 2008 am primit un buget pe care trebuia sa-l cheltuiesc cat mai repede fiindca se incheia anul financiar bugetar si ii ... (vezi toată discuția)
Constituirea ca parte vatamata si ca parte civila in procesul penal alexandra.a1404 alexandra.a1404 Simpla depunere a unei plingeri penale inseamna constituirea ca parte vatamata sau trebuie facuta o cerere separata de constituire? Catre cine se face? ... (vezi toată discuția)
Intoducerea de parte responsabila civilmente dupa citirea rechizitoriului dinata dinata am un inculpat trimis în judecată pr. infractiunea prevazută de art. 13 din Legea nr.87/1994 evaziune fiscala. La ultimul termen procurorul mi-a chemat ca ... (vezi toată discuția)