avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, am si eu o nelamurire. Un domn a fost ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, am si eu o nelamurire. Un domn a fost conamndat la ...

Buna ziua, am si eu o nelamurire.
Un domn a fost conamndat la cateva luni de inchisoare cu suspendare in 2012. Termenul de incercare fiind de 2 ani si jumate.
Acest domn a comis din nou o infractiune asemanatoare in termenul de incercare DAR a fost descoperita dupa 2015, cand termenul de incercare expirase deja.
Am 3 intrebari:
1. Se considera recidiva daca fapta a fost descoperita dupa termenul de incercare?
2. Se mai poate aplica la noua condamnare inchisioare cu suspendare sau o sa fie doar cu executare in acest caz?
3. In cazul in care nu se mai poate aplica inchisoare cu suspendare, este totusi posibila executarea pedepsiei la domiciliu?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2020
noname2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: noname2007 , utilizator 14:46, 5 Decembrie 2020
dupa mai multa munca de lamurire inteleg ca atat timp cat pedeapsa anterioara a fost mai mica de 1 an, nu se poate considera recidiva.
Ceea ce duce la singura intrebare neraspunsa !

Conform acestui articol, instanta poate dispune suspendarea executarii pedepsei daca:
infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu excepția cazurilor prevăzute în art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;

Deci singura mea intrebare neraspuns este:
Daca s-a descoperit ca s-a comis o fapta dupa ce termenul de reablitare s-a implinit dar fapta s-a produs pe timpul termenului de reablitare, mai poate instanta sa dea cu suspendare sau e automat cu executare? Se mai considera termenul de reabilitare implinit?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2020
noname2007, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare sau tot suspendare? Imparatul Imparatul Varul meu a fost condamnat la 6 luni cu suspendare pt. o infractiune cu intentie, dupa vechiul cod penal. I s-a stabilit un termen de incercare, care inca nu ... (vezi toată discuția)
Grațierea celor care au două pedepse contopite Rich.Gang Rich.Gang Va salut ! Am o intrebare legată de grațiere. Am o rudă la închisoare . Deci el a avut o pedeapsă cu suspendare ( nu a mai făcut închisoare ) și in ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta substantelor gigman11 gigman11 Buna ziua,o nelamurire as avea si sper sa ma puteti lamuri.Am fost depistat conducand sub influenta cannabisului.Nelamurirea mea este, am avut o condamnare cu ... (vezi toată discuția)