avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Achizitie imobil neterminat-pasi necesari achitionarii ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Achizitie imobil neterminat-pasi necesari achitionarii si continuarii lucrarilor.

Stima! situatia este astfel:imobil construit in anul 2008,ramas in stadiul intermediar de constructie,adica tencuit interior-exterior cu mortar,acoperis din tabla in stare buna,cu instalatie electrica trasa si atat. Se poate achizitiona in acest stadiu si continua lucrarile de edificare? Care sunt pasii si ce documente sunt necesare?
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 14:37, 3 Decembrie 2020
Are autorizatie de construire? Are proces-verbal de receptie?
Are autorizatie dar imobilul nu sa finalizat,nu exista P-V receptie a lucrarii.
Aveti varianta sa faceti un proces-verbal de receptie partiala, sa se inscrie in cartea funciara si sa il cumparati asa.

Sau, sa se faca procesul-verbal de receptie finala sa se inscrie in carte funciara si sa il cumparati finalizat ``in acte``. Avand in vedere ca constructia e tencuita si are acoperis/geamuri acesta varianta este cea mai buna. Sunt sigur ca si primaria si-ar da acordul.
Amenda e 2.000 de lei pentru proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa la rosu (inclusiv acoperisul) MihaiViorel MihaiViorel Salut Am o casa in Timisoara la rosu si vreau sa o intabulez ca sa iau un credit de la banca pt a putea termina casa dar se pare ca cei de la Primaria ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua nicaedith nicaedith Buna seara! constructia este spre finalizare, este vorba despre o casa, tencuita pe interior cu usi si geamuri puse, acoperis si gardul facut. Momentan ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia ... calling calling Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia la rosu si acoperișul fara usi si geamuri. 1. Nu stiu daca este intabulata.( se ... (vezi toată discuția)