avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cum pot da afara un functionar public?mentionez ca ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cum pot da afara un functionar public?mentionez ca sunt primar ...

Cum pot da afara un functionar public?mentionez ca st primar iar el este contabil
Pentru ce motiv?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi pare rau ca va dezamagesc. E greu sa dai afara un functionar doar ca nu-l mai doresti si atat. Cititi OUG nr. 57/2019, Legea nr. 167/2020, Legea 202/2002, OUG 137/2000, etc. Are si functionarul drepturi nu numai indatoriri. Va poate da si el in judecata pentru hartuire la locul de munca daca insistati. Trebuie ca mai intai sa-l consiliati. Sa il luati cu binisorul pentru ca daca ajungeti in instanta sa vada judecatorul ca dvs. v-ati straduit sa-l aduceti pe calea cea buna. Poate are omul probleme acasa, poate ca are probleme medicale, acum cu pandemia poate ca este afectat. Din pacate in institutii nu isi face simtit rolul acel consilier de etica mai deloc. Luati-l mai cu usurelul nu imediat, gata il dati afara ca sunteti primar. Poate ca trebuie sa-l trimiteti la un curs de perfectionare la asta v-ati gandit? In general cei mai in varsta au nevoie de improspatarea cunostintelor iar institutia este obligata sa le ofere servicii in acest sens. L-ati trimis la cursuri din 2 in 2 ani cum prevede legea - art.458 din OG nr. 57/2019? Poate daca il consiliati reuseste omul sa recupereze ce nu stie. Daca nu si nu, il bagati mai intai in comisia de disciplina. Cu respect dar pana la a-l da afara e cale lunga domn primar.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2021
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare raport de serviciu comunitarul comunitarul Sunt functionar public și In septembrie indeplinesc stagiul complet de cotizare iar legea imi dă posibilitatea de a ma pensiona. Conform Deciziei CCR nr. ... (vezi toată discuția)
Functionar public -recuperare: supl.post 25%+supl.tr.25% mjion mjion 1.-unele hotarari judecatoresti,privind aceasta speta, decid definitiv si irevocabil plata din urma a celor 2 sporuri in cuantum de 25% din salariu. CApel Cluj ... (vezi toată discuția)
Functionar public constata fals in acte ela_b84 ela_b84 Buna ziua! Sunt functionar public pe taxe si impozite in cadrul unei primarii de comuna. Am constatat faptul ca un contribuabil (samsar de masini) a facut fals ... (vezi toată discuția)