avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ecommerce fara firma... Cum intru acuma in legalitate?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ecommerce fara firma... Cum intru acuma in legalitate?

Va salut,

Imediat cum am terminat facultatea in vara mi-am deschis un magazin online de dropshipping care vinde 90% in USA, 10% Canada, Uk, Australia.

Fac precizarea ca prin "dechis",doar am facut un magazin online, si am inceput sa testez/vand, fara sa fac o firma, gandindu-ma ca o sa dureze pana incepe sa mearga si o sa o intregistrez cum incepe sa faca ceva.

Din fericire sau pacate am avut profit bun inca din prima zi, insa cu toata situatia cu Covid 19 si auzind de la diferite persoane de varianta LLC Delaware, am mai amanat pentru a vorbi cu un expert contabil, si pentru a ma mai interesa pe tema LLC sau Microintrepindere, sau ambele.

Insa lunile au trecut,firma nu a fost facuta, eu in acest timp generand incasari in medie de 1000 - 1500$ pe luna.

Ce pot face acum sa intru in legalitate cu totul? inclusiv cu lunile care au trecut. Doresc totusi un LLC Delaware dar si micro in romania.(subiect de care as vrea sa stiu mai multe, cum functioneaza, si de ce este mai avantajos asa)

Totodata, am primit si un mesaj de la Revolut, prin care trebuie sa imi justific sursa de venituri din cont. Le-am trimis tot ce puteam sa le trimit pentru a le dovedi ca sursa este una "legitima" in sensul ca exista un magazin online de unde provin banii. Insa ca dovada finala, evident, trebuie sa arat documentele firmei unde sa ateste VAT numberul.

Ce pot face? Cum pot iesi din aceasta situatie gri si sa ajung in legalitate? Evident, acum sunt dispus si maine sa deschid LLC si SRL, doar ca as vrea sa inteleg cum pot acoperii si perioada trecuta, si in general cum pot face situatia asta mai buna? inclusiv cu cei de la revolut.

Va multumesc si va rog sa ma ajutati cu aceasta situatie, nu am vrut sa fac ceva ilegal, doar ca m-am intins cam multe luni
Buna ziua,

Ideea ar fi ca de urgenta sa deschideti un SRL si sa luați legătura cu un avocat pentru detalii suplimentare. VAT se poate obține de la momentul înființării. E o discutie cu privire la intrarea retroactiva in legalitate si este necesara si participarea unei expert contabil la aceasta discutie. Referitor la revolut, aici aveți cea mai mica problema.

O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online cu activitate externa bogdan_024 bogdan_024 Daca deschid un magazin online in regim dropshipping unde stock-ul produselor este intr-o alta tara mai exact in china si vand produse in america, australia, ... (vezi toată discuția)
Afacere de tip "dropshipping" in romania. cadru legal ina_enache ina_enache Buna seara Intr-unul din subiectele postate de mine anterior am spus cate cave despre o afacere de tip \"dropshipping\". Pe scurt: eu am un contract cu un ... (vezi toată discuția)
Magazin online. e-commerce. dropshipping oanadragoi oanadragoi Buna ziua. Intentionez sa incep o mica afacere dupa modelul \"dropshipping\". Momentan doresc sa tin legatura cu un furnizor din China. Infiintez un magazin ... (vezi toată discuția)