avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi ...

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi cum ar trebuie sa procedez in urmatoarea situatie:
in luna Feb. anul acesta am fost implicat intr-un incident rutier, aveam masina parcata intr-o parcare privata, un domn cu un TIR mi-a acrosat oglinda, s-a dat jos s-a uitat si a continuat drumul mai departe prin parcare, eu l-am vazut si am mers dupa el, a oprit 50m mai departe sa discute cu cineva iar eu l-am prins din urma si am disuctat cu el despre incident, in prima faza nu a recunoscut dupa care a recunoscut spunadu-i cu lux de amununte cum s-a desfasurat situatia.
L-am rugat sa facem amiabila raspunsul lui fiind unul scurt si la obiect:nu vreau si ma doare in ... , l-am mai intrebat odata, i-am spus ca ma duc la politie si o sa fie mai rau,a spus ca nu il intereseaza si sa ma duc la politie , s-a urcat in masina si a plecat.
Eu am mers la politie am declarat incidentul si am asteptat decizia, el nu a binevoit sa declare incidentul, a fost gasit de politie si i s-a aplicat amenda + retinere permis 30 zile conform spuselor domnului politist cand am fost sa ridic decizia pt reparatie.

Acuma 2 zile ma trezesc cu citatie acasa cum ca sunt chemat la proces in data X pt. ca respectiva persoana nu a fost de acord cu sanctiunea primita...etc

Intrebarea mea este, sunt nevoie sa ma prezint la proces, dpmdv nu mai este nimic de declarat si toate datele au fost declarate la momentul respectiv.Eu stiu ca si sofer ca esti obligat in 24 ore sa mergi pt. a declara incidentul(fie pagubuit fie cel care a produs).

Multumesc. O zi buna.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2020
staijosaidoi, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 12:14, 3 Decembrie 2020
Probabil ati fost chemat in calitate de martor la proces. Daca ati primit citatie oficiala trebuie sa va prezentati. Mai ales ca partea cealalta contesta sanctiunea, nu stiti exact ce a declarat despre dvs., in plingerea facuta.
In regula, dar daca ma prezint mie cine imi plateste cheltuielile pt. deplasare, zi libera de la servici...etc ?
avand termen de 24 ore sa declare incidentul nu este destul de clar ca el nu a binevoit sa se prezinte si acuma este prea tarziu pt. a mai face ceva in acest sens?El trebuie sa se judece cu politia nu cu mine pt ca nu eu i-am aplicat amenda :)..dar da inteleg ca si eu fac parte din poveste...

Domnul politati imi aduc aminte ca m-a sunat dupa 1-2 sapt nu mai retin excat si mi-a spus asa:am dat de domnul respectiv si vine la noi la ora X sa discute, sa dea actele ...ceva de genul
M-a intrebat daca pot ajunge si eu si nu puteam pt. ca eram la job, asa ca am mers a doua zi.

Multumesc
Va inteleg obiectiile, dar sunteti chemat de instanta. Uitati niste informatii, de pe portalul justitiei :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege ma obliga sa ma prezint la tribunal in calitate de martor ainotna ainotna Ce lege ma obliga sa ma prezint la tribunal in calitate de martor intr-un dosar (proces) care abia acum a ajuns la tribunal dupa 5 ani , mentionez ca atunci ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis auto tarisnyas tarisnyas Buna seara! Am avut un mic accident auto in urma caruia binevoitorul agent de circulatie mi-a suspendat carnetul pe o perioada de 60 de zile. Pe scurt am sa va ... (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere fara permis Sika_man Sika_man In urma cu ceva timp lucrurile s-au intamplat asa: pe la ora 23:00 am hotarat sa-l duc pe prietenul meu acasa cu masina mea (masina era proaspat cumparata ... (vezi toată discuția)