avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis auto

Buna seara! Am avut un mic accident auto in urma caruia binevoitorul agent de circulatie mi-a suspendat carnetul pe o perioada de 60 de zile. Pe scurt am sa va prezint cum s-a intimplat accidentul. La iesirea de pe aleea imobilului de domiciliu , iesire cu virare obligatoriu la dreapta, strada cu sens unic dupa o asigurare si o incadrare in aliniamentul rularii in circa 80 la suta pe o strada cu sens unic un alt participant la trafic se pune in miscare cu spatele din parcarea de pe partea dreapta a strazi si intra in partea din fata a autoturismului personal. Dupa cum am mai amintit domnul agent sustine ca sunt de vina deoarece nu m-am asigurat mai temeinic , dar domnul care a inceput manevra de mers inapoi nu se face vinovat?
aveti dreptul sa depuneti contestatie la judecatorie in termen de 15 zile de la data intocmirii procesului verbal.
Daca vi s-a suspendat permisul, in 15 zile de la intocmirea procesului verbal de contraventie, puteti depune la judecatoria din raza unude s-a intamplat incidentul, o plangere contraventionala.Dupa ce ati depus-o, cereti sa vi se elibereze un certificat de grefa, in baza caruia, politia trebuie sa va restituie permisul de conducere. Dupa judecarea cauzei, ramaneti cu permisul sau il duceti inapoi la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident bizar - culpa comuna ? westdesign westdesign Buna ziua, incerc sa va descriu cat mai exact accidentul pe care l-am avut in urma cu 4 ore. Ajuns intr-o intersectie dirijata dintre un drum cu sens ... (vezi toată discuția)
Permis retinut 30 zile Brezae Brezae Din pacate problema mea este in urmatorul fel: deplasandu-ma catre localitatea Slobozia, jud. Ialomita, intr-o comuna, in zona de actiune a indicatorului ... (vezi toată discuția)
Art. 120, lit. j) din oug nr. 195/2002 surroundead surroundead Buna ziua Ieri, in Vinerea Mare, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile. In localitate (Rm Sarat) am intrat in depasirea unui sir de 3 ... (vezi toată discuția)