avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Actele (procedurile) care trebuie sa contina dosarul ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Actele (procedurile) care trebuie sa contina dosarul pentru inregistrare in scopuri de tva?

As dori si eu o lamurire daca se poate , am o firma infiintata in 2016 , neplatitoare de tva , doar cu tva intracomunitar , am incercat sa depun declaratiile pentru inregistrare in scop de tva prin optiune dar mi s-a spus ca trebuie sa am angajat contabil sau sa am un contract de colaborare cu o firma de contabilitate pentru a obtine TVA. Mentionez ca pe firma nu am avut activitate pana acuma . Daca se poate sa primesc un raspuns cu toate actele (procedurile) care trebuie sa contina dosarul pentru inregistrare in scopuri de tva. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 15:37, 14 Decembrie 2020
Buna ziua,


In principiu declaratia 010 bifata corespunzator, tva prin optiune. Partea cu obligativitate contabil/ firma... nu am auzit pana acum.
Multumesc mult
Inregistrarea in scopuri de TVA in conformitate cu prevederile art. 316 alin. 1 lit c (adica prin optiune) se face cu respectarea Criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal în cazul persoanelor impozabile prevazute in Anexa 5 la OANAF 2856/2017.
Printre ele veti regasi si:
14. SERVICII CONTABILE 14.1. Persoana impozabilă analizată nu are desemnată o persoană care să conducă compartimentul de contabilitate sau are desemnată o persoană care nu îndeplinește prevederile art. 10 alin. (2) din Legea contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în cazul în care contabilitatea este organizată și condusă în compartimente distincte, inclusiv situația în care persoana impozabilă analizată nu are încheiate contracte de prestări de servicii cu persoane fizice/juridice membre active CECCAR, în cazul în care contabilitatea este organizată și condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilității.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva export intracomunitar Promod Promod O societate din România vinde marfa in Spania .Transportul conform contract este Ex work.Cumparatorul revânzător da ordin firmei de transport sa ducă marfa ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac ca sa prestezi servicii in strainatate? stefan0990 stefan0990 Buna ziua, urmeaza sa inchei un contract de prestari servicii cu o firma din UK (eu voi presta servicii: le voi realiza design-ul pentru o platforma) a carui ... (vezi toată discuția)
Atingere plafon pentru platitor de tva prest prest Buna ziua, Am o firma care are ca obiect de activitate \"Restaurante\". In luna iunie s-a depasit plafonul de 220000lei. Ce declaratii sunt necesare ... (vezi toată discuția)