avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua 1 Daca statutul asociatiei de proprietari a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua 1 Daca statutul asociatiei de proprietari a fost dezbatut ...

Buna ziua
1 Daca statutul asociatiei de proprietari a fost dezbatut si aprobat in adunare generala in luna martie 2020 si nici pana la aceasta data nu a fost depus la judecatorie , asociatia de proprietari poate functiona in acest caz ?
2 Am solicitat celor din asociatie sa mi puna la dispozitie copii dupa procesul verbal al acelei adunari generale si statutul asociatiei , am parcurs toate etapele si am ajuns la serviciul di primarie care se ocupa de asociatiile de proprietari .
Nu reusesc nici aici sa intru in posesia acestor documente ( copii ) pe motiv ca nu depun acele petitii unde am solicitat acest lucru.
Le am dat numarul de inregistrare si nu vor , nu si nu sa le prezint acele copii unde am solicitat , am propus sa mearga cineva de la acest serviciu pe teren sau ca cheme la primarie pe cineva din asociatie si daca nu vor sa prezinte acel document unde eu am facut solicitarea , atunci eu ma prezint cu respectiva copie sau daca nu am spus adevarul , voi suprta consetinte !
Nu am dat exemple de articole pe aceasta tema , presupun ca se cunosc , se observa de cand ma " lupt " sa intru in posesia acestor documente si cate " chichite " incearca cei de la primarie ca probabil eu sa renunt !
Multumesc
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 14:58, 5 Decembrie 2020
Notificati oficial asociatia de proprietari prin reprezentant legal,ca in conformitate cu disp L nr 196/2018 sa puna la dispozitie orice document al asociatie-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
ynocentta
Consider ca am explicat cum am procedat , dar nu este nimic , mai explic incaodata :
- In martie anul acesta a avut loc adunarea generala a asociatiei unde printre alte puncte de pe ordinea de zi a fost si modificarea statutului si aprobarea lui . Nu mai spun ca a fost comisa o ilegalitate aici pentru ca legea spune ca este necesr acordul a cel putin jumatate plus unul din numarul proprietarilor din condominiu , prezenta a fost de 20 proprietari ( nu stiu daca si acestia au fost proprietari pentru ca am vazut ceva noutati ) din 176 apartamente !
Ce consider eu mai grav este faptul ca au prezentat niste tabele precum ca sunt de acord cu modificarea statutului implicit aprobarea lui de la 60 % din proprietari , nu intru in detalii pentru ca asa ceva nu este posibil nu te lasa legea 196 / 2018 , dar consider ca altceva este mai grav si anume ; nu a fost depus nici pana astazi la judecatorie si ma intreb :
- Oare poate functiona asociatia de proprietari in acest caz ? considerati ca da ? precizati cum si de ce .
In legatura cu documentele solicitate , asa cum am spus am parcurs din luna martie pana in prezent toate etapele , adica petitie catre presedinte , inca o petitie , petitie la comitetul executiv si cenzor ; nici macar un raspuns si atunci m am adresat serviciului din primarie pe care il tot invocati si recomandati si de aproximativ 3 luni de zile in loc sa mi spuna ca a atentionat sau mai stiu eu ce asociatie , cauta fel si fel de chichite precum :
- daca am numar de inregistrare
- daca m am adresat comitetului executiv
- si mai nou acum dupa ce le am comunicat ca am respectat legea 196 /2018 imi solicita sa le prezin cate o copie dupa petitiile unde am solicitat acele documente
Le am comunicat numarul cu care au fost inregistrate aceste cerinte , nu si nu sa le prezint copiile acestor cereri , le am explicat ca acest lucru trebuie sa l faca dansii mergand pe teren sau chemandu i la primarie sau mai nou transmiterea online a documentelor de catre cei din asociatie ( eu nu am aceasta posibilitate )
Ce sa inteleg eu de aici , ca se trage de timp probabil , sa musamalizeze ca poate , poate renunt , am cautat pe site-ul primariei care sunt atributiile acestui serviciu , nu le gasesc
Considerati ca procedeaza corect cei din serviciul pe care d-voastra il recomandati mai tot timpul ? sau sa merg in instanta , da este posibil dar fa ti treaba tu serviciu pentru care ai fost creat asa cum precizeaza art 10 din legea 196 / 2018 , iar in instanta cine imi garanteaza mie ca am sanse de castig cu toate ca legea imi da dreptate , eu unul sunt circumspect in acest caz .
In speranta ca am fost mai inteles de data aceast , astept un punct de vedere dar conform legilor ion vigoare , nu de genul " dupa parerea mea "
Legat de Serviciul relatii cu asociatiile de proprietari
Primesc un raspuns de la acest serviciu ca intrucat nu am prezentat ( atasat ) toate petitiile adresate reprezentantilor asociatiei de proprietari unde am solicitat sa mi puna la dispozitie copii dupa unele documente si nu sunt putine , vreo
4 ( patru ) ci numai numarul de inregistrare , nu imi poate rezolva situatia pana nu depun si aceste copii , adica cei de la asociatie nu numai ca nu imi pune la dispozitie cele solicitate ci nici nu raspund si atunci m am adresat respectivului serviciu , care ce ...
Intrebare :
- Stie cineva daca asa trebuie procedat ? nu cumva trebuiau chemati cei de la asociatie cu acele solicitari ale mele tinand cont ca stiau nr. de inregistrare si apoi imi solicitau un punct de vedere ?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comitetul executiv refuza sa-mi puna la dispozitie statutul si ... Carmenere Carmenere Comitetul executiv refuza sa-mi puna la dispozitie Statutul si Actul Constitutiv ale Asociatiei de proprietari. Cum pot sa le obtin, totusi? (vezi toată discuția)
Buna ziua! suntem in urmatoarea situatie; in urma adunarii generale ... cristian dinca cristian dinca Buna ziua! Suntem in urmatoarea situatie; in urma Adunarii Generale care a avut loc, au fost alesi ca membru al Comitetului executiv si Presedinte doua ... (vezi toată discuția)
Refuz al presedintelui de a primi sesizari / petitii de doua ... eugarizan eugarizan refuz al presedintelui de a primi sesizari / petitii De doua luni de zile incerc sa depun la asociatia de proprietari o petitie si sunt refuzat de ... (vezi toată discuția)