avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, un raspuns va rog: de unde poate obtine o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, un raspuns va rog: de unde poate obtine o persoana ...

Buna ziua, un raspuns va rog: de unde poate obtine o persoana adeverinta de munca pt a-i fi de ajutor la un calcul pt spor de vechime?Firmele la care a lucrat sunt din alt judet, una chiar nu mai exista,iar la plecare nu a primit/solicitat o astfel de adeverinta.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:00, 15 Decembrie 2020
Despre ce perioada este vorba?
este vb despre perioada 2012-2015 , tanar, 24 ani

Cornel Vasile a scris:

Despre ce perioada este vorba?

Incepand cu 01.01.2011, constituirea vechimii in munca se face in baza adeverintelor de vechime eliberate de catre angajatori.

Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării”.

In cazul in care acestia nu mai exista, va puteti adresa lichidatorului judiciar, in baza informatiilor solicitate de la O.N.R.C sau detinatorilor legali ai arhivei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca balea eugenia balea eugenia Cum pot obtine revisal pe toata perioada muncita? Am pierdut cartea de munca si itm-ul de 2 luni conform legii nu mai elibereaza extrase (vezi toată discuția)
Buna ziua, am nevoie de ajutor, cum se poate ( pot ) obtine adeverinta ... lucianmironescu lucianmironescu Buna ziua, am nevoie de ajutor, cum se poate ( pot ) obtine adeverinta ( adeverinte) de vechime, sau un extras de revisal care sa cuprinda perioada de timp de ... (vezi toată discuția)