avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rectificare contract de vanzare-cumparare apartament. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rectificare contract de vanzare-cumparare apartament. Dupa un ...

Rectificare contract de vanzare-cumparare apartament.
Dupa un an de concubinaj, doua persoane isi cumpara un apartament cu credit ipotecar.
Barbatul fiind prea credul, plateste integral avansul din contul lui (aproximativ 10000 euro) si o trece si pe concubina proprietara.
Fiecare detine partea de 1/2 conform contractului de vanzare cumparare si cf extrasului de carte funciara. Pentru restul sumei de 50000 euro s-a facut un credit bancar in care platitor este barbatul si coplatitor concubina.
Acum concubina a fugit si vrea apartamentul (cei doi au un copil si barbatul plateste pensie alimentara exact cat rata apartamentului).
Avansul a fost platit din banii incasati de barbat pe un teren (se vede pe cont ca nu au intrat alti bani si din acei bani s-a platit avansul).
Concubina nu a platit niciodata o rata la apartament
Barbatul nu vrea sa ii lase apartamentul concubinei deoarece terenul vandut ii apartinea bunicii acestuia si se considera inselat.
Concubina isi strangea banii pe card si ii trimitea mamei pentru constructia unei case.
Inclusiv alocatia copilului o incasa pe cont si o expedia mamei.
Ce are de facut barbatul pentru a pastra apartamentul?
Ce cheltuieli implica un proces pentru aceasta speta?
Rata nu poate fi platita de fiecare in parte pentru cota lui si nu vad o solutie.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vitalsmart , utilizator 09:01, 12 Decembrie 2020
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul încheiat nu se modifică.
Tot ce mai pot sa faca este un partaj, prin care apartamentul să îi revină unuia dintre ei (Dacă îndeplinește condițiile pentru a suporta ratele singur), cu obligația de a plati celuilalt o sulta.
Având în vedere că apartamentul este ipotecat, este necesar acordul băncii creditoare.
Banca a oferit acordul dar concubina trage de timp si zice ca nu isi poate lua concediu pentru a scoate certificatul fiscal. Trage de tipm deoarece barbatul plateste in continuare ratele si asa se va strange o suma mai mare.
Referitor la avansul dat se poate demonstra ca ea nu a platit nimic, despre rate am inteles ca se poate spune ca au gospodarit impreuna desi se pot aduce documnente justificative. Salariile le primeau pe card si toate platile se faceau cu cardul. Nu aveau niciodata bani cash in casa.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să facă partaj și să ceară o cotă mai mare din avansul achitat, având în vedere că banii au fost obținuți din vânzarea unui bun propriu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate discuta aici despre costurile unui proces?
Am inteles ca trebuie platita o taxa de timbru destul de mare. Concubina poate fi obligata sa plateasca jumatate din cheltuieli?
Concubinei i s-a solicitat partajul pe cale amiabila pentru a reduce costurile dar aceasta nu doreste si nu recunoaste ca platile au fost efectuate exclusiv de partenerul acesteia.
Mai nou, partenerul a gasit in apartament, telefonul spart pe care l-a folosit concubina (dar era un bun personal al partenerului) si acesta l-a reparat. In telefon s-au gasit cateva conversatii cu un barbat (coleg de munca al concubinei), conversatii purtate la doua ore dupa ce aceasta a nascut. Se pare ca avea o alta relatie si de atunci a urmarit sa scape de partener si sa ramana cu apartamentul. Acum a fugit cu copilul si a solicitat pensie alimentara. A mintit in declaratii ca partenerul este violent si ca din acest motiv a plecat de acasa. Exista si un apel la 112 in care concubina acuza faptul ca a fost agresata de partener desi acesta nu era acasa. Aceasta a comunicat politiei ca nu este nevoie de prezenta unui echipaj si ca a vrut doar sa anunte ca a fost agresata. Concubina lucreaza dupa un plan foarte bine pus la punct si incearca sa stoarca toate economiile partenerului.
Partenerul a platit absolut toate cheltuielile de la nasterea copilului si pana in prezent (aproximativ 3 ani) si concubina isi trimitea banii catre mama sa care are o casa in constructie. (Efectiv urmeaza tiparul vechi al anumitor femei de la tara. L-a pacalit, i-a facut un copil si i-a cheltuit toate ecinomiile iar acum incearca sa ii ia si casa).
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concubina poate să fie obligată să suporte parte din cheltuielile de judecată, în funcție de cota ei, dar la sfârșitul procesului.

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala. concubina a fugit cu copilul, de la adresa ... vitalsmart vitalsmart Ordonanta pesedintiala. Concubina a fugit cu copilul, de la adresa de domiciliu din Bucuresti, la o alta adresa din alt oras. Aceasta a facut foarte multe ... (vezi toată discuția)
Copil "furat" de concubina. buna ziua! concubina unui prieten ... vitalsmart vitalsmart Copil \"furat\" de concubina. Buna ziua! Concubina unui prieten a furat copilul si mai multe lucruri din casa. Copilul este pe numele tatalui. Acestia au ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara. tatal unui copil va trebui sa plateasca ... vitalsmart vitalsmart Plata pensie alimentara. Tatal unui copil va trebui sa plateasca pensie alimentara. Acesta are salariul net 3200 lei. Din cate stiu tatal trebuie sa ... (vezi toată discuția)