avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua!Intampin urmatoarea problema.Sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua!Intampin urmatoarea problema.Sunt însărcinată in ...

Buna ziua!Intampin urmatoarea problema.Sunt însărcinată in 23 de saptamani si la sfatului medicului ginecolog am incercat sa intru in risc maternal. Am fost la medicina muncii unde firma noastra a facut controlul periodic si de acolo mi s.a spus ca firma nu are contract cu ei si nu mi pot elibera actele necesare fara contract.E normal sau legal asa ceva?Mai pot intra in prenatal la 7 luni,daca ei nu au contract cu medicina muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 8 Decembrie 2020
Nu are nicio legatura concediu prenatal cu faptul ca angajatorul nu are contract cu medicina muncii.

Citez :
"Medicul ginecolog nu trebuie sa va dea recomandare medicala ci sa emita concediul de risc maternal asa cum prevede legea (OUG nr. 96/ 2003 cu modificarile si completarile ulterioare art.10 al.(2).
Medicul specialist de medicina muncii nu are competente legale in emiterea concediului de risc maternal, doar medicul ginecolog sau medicul de familie daca acestia considera ca mama si/ sau fatul pot avea de suferit din punct de vedere medical.
Medicul specialist de medicina muncii are doar competente in a emite dosarul de risc in care se tine cont de riscurile profesionale existente la locul de munca al gravidei.
Daca angajatorul nu respecta prevederile OUG nr. 96/ 2003 art.7 privind dosarul susmentionat puteti sesiza ITM si DJSP in scris, cu nr. de inregistrare/ data."
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Deci o sa pot intra in concediu de maternitate fara probleme?
Da, in opinia mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua... mi a fost emisa o scrisoare medicala de risc de ... diana23ingrid diana23ingrid Buna ziua... Mi a fost emisa o scrisoare medicala de risc de la medicul ginecolog pentru raportul de medicina muncii. Cei de la medicina muncii mi au spus ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de ... Andreea Răzvan 123 Andreea Răzvan 123 Bună ziua Sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de acasă. Zilele trecute nu m-am simțit bine și am fost la medicul ginecolog pentru consult. ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Ale.xa Ale.xa Buna ziua! Sunt insarcinata in 12 saptamani si datorita unui diagnostic de amenintare de avort am primit de la medicul specialist ginecolog scrisoare medicala ... (vezi toată discuția)