avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Vreau sa fac investitii la Bursa din SUA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Vreau sa fac investitii la Bursa din SUA

Buna ziua,

Daca sunt PFA cu norma de venit si vreau sa fac investitii la Bursa din SUA printr-un broker international, trebuie sa declar la ANAF profitul din investitii? Mentionez ca doresc sa tranzactionez cu un cont Revolut.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:41, 8 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt doua surse de venit separate, cea de la pfa este venit din activitati independente iar cea de la bursa din SUA, este din venit din investitii. dar pentru ambele tipuri de venit se completeaza o singura declaratie unica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal & detinere de actiuni din alte tari MrTuNNe MrTuNNe Buna ziua, daca am cazier fiscal (sediu expirat la un SRL) pot detine actiuni la anumite firme? (In general, din SUA si putin din EU). Cumparate prin brokeri, ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe pentru tranzactii pe bursa md20 md20 Buna ziua, As dori sa stiu ce contributii trebuie platite in cazul in care se obtin venituri din tranzactii pe bursa (forex, actiuni) si nu exista nicio ... (vezi toată discuția)
Se suprapun veniturile din activități independente și trading? paulrberg paulrberg Încerc să înțeleg cum se suprapun veniturile din prestare servicii de programare cu cele din cumpărare și vânzare de titluri de valoare (precum ... (vezi toată discuția)