avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Se suprapun veniturile din activități independente ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Se suprapun veniturile din activități independente și trading?

Încerc să înțeleg cum se suprapun veniturile din prestare servicii de programare cu cele din cumpărare și vânzare de titluri de valoare (precum acțiunile la bursă).

Dacă am avut pierderi din a doua categorie, le pot scădea din suma totală de venituri? Dacă da, iar această sumă netă ajunge să fie sub 12 salarii minime, mai trebuie să plătesc CASS (în condițiile în care veniturile din prestare servicii au fost peste cele 12 salarii minime)?

Întreb pentru că în alte țări precum UK aceste venituri nu se suprapun. Ce profituri faci din cumărare/ vânzare este "Capital Gains", iar ce faci din munca ta este pur și simplu "Personal Income".
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2020
paulrberg, utilizator
Cel mai recent răspuns: paulrberg , utilizator 20:21, 20 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Veti completa separat in declaratia unica valorile pentru venitul din activitati independente si separat pentru venitul din investitii conform fisei de cont primita de la broker cu castigul/pierderea. Asta pentru impozitul pe venit.
Pentru cass se cumuleaza doar castigurile de la cele doua tipuri de activitati si rezultatul se compara cu plafonul celor 12 slarii. Nu se scade pierderea de la ultima categorie ci se compara doar valoarea de castig din prima.
Nu faceti analogii cu ceea ce cunoasteti dumneavoastra ca se intampla prin alte parti caci va incurcati fara rost.
Mulțumesc frumos pentru clarificații, domnule George!

Hmm, mi se pare foarte dubios modul ăsta de contabilitate. Nu e problemă la mine, dar dar dacă nu mai ai de unde plăti CASS pentru că ai pierdut pe bursă tot ce a câștigat în altă parte, ce faci? Explici asta la ANAF în notițe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pentru depasire plafon venituri din dividende maracinel maracinel Buna ziua. Am o intrebare si pana acum nimeni nu a stiut sa ma lamureasca exact. Cazul meu: am venituri din dividende (obtinute din cumparare actiuni la bvb) ... (vezi toată discuția)
Declarare venituri de pe bursa straina lica88 lica88 Brokerul străin cu care fac tranzacții la bursă (eTorro) a făcut în 2020 un studiu de piață la care și eu am fost invitat. Ca urmare a completării ... (vezi toată discuția)
Plata contributii roxana.a.g roxana.a.g Daca am un salariu min pe cartea de munca pentru care platesc cas si cass si am un PFA si un SRL, mai sunt obligata sa platesc sanatatea pe PFA sau SRL, ... (vezi toată discuția)