avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Zilele de concediu de odihna aflate in sold ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Zilele de concediu de odihna aflate in sold la sfarsitul ...

Buna ziua,

Zilele de concediu de odihna aflate in sold la sfarsitul anului 2014, se puteau lua intro peroada de 12 luni sau intro perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul de CO (avand in vedere modificarea aparauta in Legea 12/2015, alin. 2 art 146).?
Pentru cati ani se poate achita compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat aflat in sold, la incetarea contractului de munca? Multumesc,
Cel mai recent răspuns: finance kanald , utilizator 16:20, 8 Decembrie 2020
Potrivit legislatiei in vigoare la acea data, angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

" ... dreptul salariatului de a pretinde despăgubiri pentru nerespectarea de către angajator a dispoziţiilor articolului 146 alineatul 2 din Codul muncii se prescrie în termen de trei ani de la data naşterii dreptului la acţiune (...). Coroborând toate acestea, opinăm ca salariatului căruia îi încetează contractul de muncă îi pot fi compensate în bani zilele de concediu neefectuate într-o perioadă de trei ani din momentul naşterii dreptului la concediu şi până la momentul încetării contractului" ..
www.avocatnet.ro/articol_414...
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data inceput termen de prescriptie pentru solicitare compensarii zilelor de concediu neefectuate NeaMuffy NeaMuffy Buna, Am citit in diverse locatii ca termenul de de prescriptie pentru exercitarea dreptului de a solicita compensarea baneasca a zilelor de concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat in 2012 si 2013 VIOPAUN VIOPAUN Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca societatea la care lucrez a fost in insolventa si incepand cu 15.01.2014 am primit preaviz de 20 de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)