avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rapire internationala de.copil sau nu ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rapire internationala de.copil sau nu ?

Buna ziua !Am si eu o problemă va rog sa ma ajutati cu un sfat..In luna iulie anul acesta am deschis un proces cu ordonanta prezidențială pentru custodie comuna si resedinta fetiței la sa fie la mine..între timp neam înțeles cu mama fetiței si am facut un act de tranzacție unde si dat acordul petru ce am cerut eu custodie comuna.resedinta fetiței sa fie la mine ...dupa asta in luna august neam căsătorit ..nevasta mea a vrut să.plecam in italia pentru o vacanta....am plecat în italia toți trei in vacanta unde ea a fugit împreună cu fetita mea ..am.sesizat cealaltă zii carabinieri despre acest lucru,Dar între timp a depus la dosarul de pe fond certificatul de căsătorie. Chiar dacă si pentru acel dosar am avut facut o tranzacție unde si a dat acordul pentru ce am cerut eu si la.primul proces...eu acuma am facut apel la acel de pe fond casa imi ramana valabila procesul de pe ordonanta prezidențială.domiciliul ei si a fetiței este la mine in romania.si.pe buletinul șansei aici avem domiciliul conjugal in romania as vrea sa stiu daca asa putea face niste demersuri pentru rapire internationala de copii și daca sar încadra în conventia.de la haga problemă mea ...asa vrea sa aduc fetita acasa !! Multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:07, 16 Decembrie 2020
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara hotarare definitiva pe fond nu.dar puteti executa silit ordonanta.
Si cum as putea executa silit ordonanta prezidentiala
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la un executor judecătoresc unde se afla mama.in multe tari UE se implica f rapid și politia locala.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este necesara o hotarare definitiva pe fond, in spetele de inapoiere fondate pe Conventia de la Haga (1980) conteaza locul unde minora a avut resedinta inainte de pretinsa rapire, insa notiunea este autonoma fiind legata inclusiv de apartenenta afectiva a minorului la acel loc!
Sunt multe de discutat pe subiect, mergeti la un avocat la o consultatie juridica!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Multumesc de raspunsuri ..atunci.sa.ma.adrsesez pentru o.procedura de rapire internationala?

Alte discuții în legătură

Copil fara acordul tatalui in strainatate Cristi1986 Cristi1986 Am o fetita de 9 luni am plecat in italia cu fetita si cu mama fetitei.. Neam certat si a chemat politia si ma scos pe strada pentru ca chiria era pe numele ... (vezi toată discuția)
Nerespectare gyongyi1994 gyongyi1994 Buna ziua...in cazul in care prin instanța voi obține sa iau copilul cu mine 2 săptămâni in vacanța și decid ca după doua săptămâni sa numai ma ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copil catalinagt catalinagt Buna ziua. Rog Dnii Avocati cu experienta in probleme de rapire internationala de minori sa-mi indice cum se poate rezolva urmatoarea situatie! O ruda a ... (vezi toată discuția)