avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil fara acordul tatalui in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil fara acordul tatalui in strainatate

Am o fetita de 9 luni am plecat in italia cu fetita si cu mama fetitei.. Neam certat si a chemat politia si ma scos pe strada pentru ca chiria era pe numele ei.. Eu am venit in romania.. Problema este ca ea numai vrea sa aduca fetita acasa in tara vrea sa ramana acolo sa o incsrie la gradinita.. Eu nu sant de acord sa stea acolo fica mea ca nu o pot vedea.. Ea lucreaza la night club acolo asta am aflat am si contractul iei de munca din cauza asta neam si certat mie frica ca nu are grija de copil cum trebe ca bea seara de seara pentru ca asa fuctioneaza acel local.. Intrebarea mea este daca poate tine fetita acolo in italia fara acordul meu..
Cel mai recent răspuns: Cristi1986 , utilizator 17:15, 13 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate pt dvs, reședința statornică a minorei este în Italia, deci o eventuală cerere pentru răpire internațională ar fi respinsă!
Mai mult decât atât, de regulă locuința minorului se stabilește la domiciliul mamei...dar puteți încerca, poate reușiți să demonstrați că interesul superior al minorului este satisfăcut în cel mai înalt grad posibil prin stabilirea locuinței acestuia la domiciliul dvs!
Nu va puteti judeca decat sa primiti dvs. copilul in urma unui proces.
Cat timp ati locuit în Italia?
Multumesc de raspunsuri.. Am stat doar 4 luni in italia fetita la fel.. Dar este pe numele meu eu primesc indemnizatie domicilul are in romania fetita pe adresa mea.. Nu inteleg cu ce drept poate tine copilul sa nu vad ce se intimpla cu ea
Sunt multe aspecte de analizat în cazul dvs.
Depinde si ce va reieși la judecată.
Sfatul meu este sa va căutați avocat care sa aiba timp de cazul dvs. Pentru ca amănuntele trebuie gândite si interpretate.Nu este un proces formal.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ar trebui să vă prevalați inclusiv de Convenția de la Haga din 1980, luați legătura cu un avocat bun de pe site sau direct din Tabloul avocaților!

Alte discuții în legătură

Rapire internationala de.copil sau nu ? Pop cristi Pop cristi Buna ziua !Am si eu o problemă va rog sa ma ajutati cu un sfat..In luna iulie anul acesta am deschis un proces cu ordonanta prezidențială pentru custodie ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna minor aflat în italia Santazsolt Santazsolt Buna seara va rog frumos as avea si eu nevoie de un ajutor.. Am stat in concubinaj cu o femeie 3 ani din care se rezulta o fetita de de 1 an si 7 luni fetita ... (vezi toată discuția)
Mutare minor in germania dianagermania2020 dianagermania2020 Buna ziua! Este adevarat ca, conform noului cod civil, daca eu m-am mutat in Germania si aduc cu mine fetita minora, in varsta de 9 ani, doar cu procura de ... (vezi toată discuția)