avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Am ajuns in pasul in care arendasul si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Am ajuns in pasul in care arendasul si arendatorul ...

Buna seara. Am ajuns in pasul in care arendasul si arendatorul trebuie sa se prezinte la notar pt a se incheia actele de vanzare-cumparare asupra terenului. Arendasul si-a exercitat dreptul de preemtiune doar ca arendatorul sa nu il vanda altcuiva si acum doreste doar sa
incurce arendatatorul fara a cumpara terenul.

Ce este de facut mai departe ?
Cel mai recent răspuns: Myshtic , utilizator 22:05, 9 Decembrie 2020
Simplu. Dacă arendașul nu achită prețul vânzării, arendatorul poate vinde mai departe bunul.


[ interventie moderator - a nu se mai cita mesajele imediat anterioare, caci se intelege ca se raspunde ultimului mesaj ]
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2020
trandafir2, moderator
1. In cat timp este obligat sa achite sau cum ?
2. Ca sa vand altcuiva trebuie sa refac procedura de afisare a ofertei la primarie ?
Păi eu înțeleg că arendașul și-a exercitat dreptul de preempțiune și vă întâlniți la notar pentru semnarea vânzării și plata integrală a prețului.

Preemptorul nu va beneficia de aceleași termene de plată ca un alt cumpărător. Mai mult, odată cu notificarea de exercitare a dreptului său de preempțiune, trebuia să și consemneze integral prețul. Fără prețul consemnat nici nu mi se pare că este legală această exercitare a preempțiunii.

Nu știu dacă nu cumva aveți alte prevederi în contract.. trebuie analizat.

Cât priveste întrebarea 2, dacă deja ati parcurs procedura, atunci răspunsul este nu.




[ interventie moderator - a nu se mai cita mesajele imediat anterioare, caci se intelege ca se raspunde ultimului mesaj ]
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2020
trandafir2, moderator
Arendasul si-a exercitat dreptul de preemtiune. A acceptat oferta cu pretul afisat.Am primit avizul final si urma sa stabilim sa mergem la un notar, doar ca acum spune ca nu are de unde sa dea banii.
Ce e de facut , cu ce il pot constrange ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am ajuns in pasul in care arendasul si arendatorul ... Myshtic Myshtic Buna seara. Am ajuns in pasul in care arendasul si arendatorul trebuie sa se prezinte la notar pt a se incheia actele de vanzare-cumparare asupra terenului. ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemptiune assportiva assportiva Am un teren luat in arenda cu drept de preemtiune de ordinul 1 (dreptul de preempţiune al arendaşului la cumpărare), iar proprietarul terenului doreste sa ... (vezi toată discuția)