avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna dimineata! Am o framantare care-mi afecteaza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna dimineata! Am o framantare care-mi afecteaza somnul, si ...

Buna dimineata! Am o framantare care-mi afecteaza somnul, si asta de cateva nopti incoace. E problema de serviciu. Pachetul de actiuni majoritar al firmei a fost vandut unui fond de investitii care si-a trimis directorul general si altii pe departamente. Unul dintre vechii patroni ramas are inca pretentii de a impune ce doreste iar acum i s-a pus pata pe mine. Deja a lansat ideea ca va face tot posibilul sa ma dea afara. Il cred in stare pentru ca, atunci cand l-am contrazis cu ceva mi-a aratat poarta. Teoretic eu am o fisa de post si sunt subordonat directorului executiv care lucreaza de acasa in ultima vreme. Concret, patronul imi cere sa preiau niste atributiuni ale colegului din alta locatie, fara a primi nimic scris, doar verbal. Seful meu mi-a spus sa-mi vad de treaba mea. Am supus problema directorului general, prin mail, si n-am primit raspuns. Patronul e din ce in ce mai nervos, nu vorbeste cu mine dar lanseaza tot felul de amenintari la adresa mea persoanelor de la care stie ca pot afla. Cauta sa ma discrediteze pe orice cale, desi eu caut sa-mi fac treaba cat de bine pot. Incerc sa rezist psihic desi inteleg ca mi se cam cere demisia. E pandemia asta si e greu sa gasesc altceva de munca in aceasta perioada. Am vreo posibilitate legala de a ma apara? Nu am nici o decizie, nimic scris, totul e doar verbal. Va multumesc pentru sfaturile competente pe care le voi primi!
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2020
Jenu68, utilizator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Constituie hărțuire morală la locul de muncă orice comportament care, prin caracterul său sistematic, poate aduce atingere demnității, integrității fizice ori mentale a unui angajat sau grup de angajați, punând în pericol munca lor sau degradând climatul de lucru. În înțelesul prezentei legi, stresul și epuizarea fizică intră sub incidența hărțuirii morale la locul de muncă.

Fiecare angajat are dreptul la un loc de muncă lipsit de acte de hărțuire morală. Niciun angajat nu va fi sancționat, concediat sau discriminat, direct sau indirect, inclusiv cu privire la salarizare, formare profesională, promovare sau prelungirea raporturilor de muncă, din cauză că a fost supus sau că a refuzat să fie supus hărțuirii morale la locul de muncă.

2. Puteti sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării,.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Jenu68 a scris:

Seful meu mi-a spus sa-mi vad de treaba mea.

Ascultați-l, înseamnă că aveți un sprijin.

În mod normal, sesizarea directorului general nu ar trebui să rămână fără urmări pozitive. Eu aș zice să aveți răbdare că lucrurile se vor așeza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Emilika40 a scris:

Jenu68 a scris:

Seful meu mi-a spus sa-mi vad de treaba mea.

Ascultați-l, înseamnă că aveți un sprijin.

În mod normal, sesizarea directorului general nu ar trebui să rămână fără urmări pozitive. Eu aș zice să aveți răbdare că lucrurile se vor așeza.

Multumesc pentru raspunsurile matinale. Din pacate au fost cazuri cand seful meu nu si-a asumat hotararile luate tocmai ca sa nu intre in conflict cu patronii. Intre dansii e un conflict mai vechi ma tem sa nu fiu eu paratraznetul lor. In privinta directorului general, am incercat inca incepand de luni sa iau legatura cu dansul personal dar e foarte "ocupat". Stiti ca, " corb la corb nu-si scoate ochii", ma gandesc ce sa fac ca sa evit eventuale situatii compromintatoare in care pot fi implicat numai ca sa se scape de mine. Multumesc!
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu știu dacă puteți să le evitați, ele apar independent de voința dvs. Ce puteți face e ori să le ignorați, pe cât posibil, sau să încercați să vă adunați probe, dacă puteți, pentru cazul în care v-ați hotărî să faceți reclamație la CNCD așa cum v-a sfătuit @Cornel Vasile.
E o variantă bună, dar greu de probat pentru că nu vi se adresează direct. Iar cei care vă agită spunându-vă acele lucruri mă îndoiesc că ar accepta să vă fie martori. Întrebați-i și vedeți ce zic. Eu nu prea cred că v-ar ajuta.

Practic, pare că deocamdată vă faceți probleme doar pe baza vorbelor altora. Luați în calcul și varianta că vi se transmite exagerat ce spune. E posibil ca oamenii să și înflorească (voit sau nu) lucrurile.

Aș zice să nu mai faceți nimic acum, ați anunțat conducerea. Legal e greu spre imposibil, dacă vă îndepliniți sarcinile, să fiți concediat, iar demisia NU puteți fi forțat să v-o dați. Încercați să vă detașați de vorbele altora și să vă concentrați pe ce aveți de făcut, astfel încât să nu existe niciun motiv pentru măsuri împotriva dvs.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am trecut in tinerete prin asa ceva.Nu poate sa va concedieze decit in doua situastii : 1) Necorespundere profesionala; 2) Abateri disciplinare ( absente nemotivate , intirzieri repetate, refuz de-a executa sarcinile primite , etc.).'' Razboiul '' nervilor pe care-l provoaca cu un scop precis ( sa va '' faca cu nervii '') este daunator pentru psihicul dvs.Amenintarile transmise prin altii , atitudinea agresiva , crearea unei atmosfere dusmanoase, etc. va va tine permanent intr-o stare de incertitudine , teama si incordare.Pe termen mediu si lung asta va duce la tensiune nervoasa, depresie , stari de panica care nu va vor parasi nici acasa.Solutia ideala ar fi sa cautati alt job.Daca nu renuntati la actualul loc de munca este important sa constientizati faptul ca daca va faceti constiincios munca la serviciu si nu aveti abateri disciplinare NU ARE CE SA VA FACA:Trebuie insa sa fiti acoperit la tot pasul de hirtii in masura posibilului , sa cereti clarificari atunci cind e necesar , ca sa nu faceti greseli ce ar putea fi incadrate ca necorespundere profesionala , sa aveti martori sau ordine scrise cind e vorba de lucruri mai sensibile sau interpretabile si SA NU AVETI ABATERI DISCIPLINARE.Fiindca in caz de abuz la desfacerea contractului de munca il veti da in judecata si veti cere salariile pe perioada nelucrata.

Alte discuții în legătură

Hartuirea morala la locul de munca IANI61 IANI61 ce e de facut daca te streseaza seful de sectie#-o (vezi toată discuția)
Important. bullyingul la locul de munca prin asta trec de aproape ... mariusastra mariusastra Important. Bullyingul la locul de munca prin asta trec de aproape 2 ani de zile la locul de munca de când am.luat atitudine in fata șefilor care sunt toți ... (vezi toată discuția)
Hartuirea phsihica luminitaadela luminitaadela nustiu daca hartuirea phsihica la serviciu de catre colegi si sef se poate rezolva in instanta sau doar hartuirea sexuala.eu sunt la prima varianta:D:D (vezi toată discuția)