avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Notificare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Notificare

Ma poate ajuta cineva urgent cu un model de notificare?
Cel mai recent răspuns: vidus , utilizator 15:45, 2 Septembrie 2011
Ok, atunci, mai pe largm despre notificare:
1. Partile (adica se scrie x, cu datee lui, catre y, cu datele lui);
2. ce a stat la baza notificarii (avand in vedere partea de acte: contractul nr., factura etc. si partea de fapte: incercarea de a negocia telefonic, de a obtine banii, de a sta de vorba cu o persoana competenta, incercarea de a obtine marfa promisa etc.)
3. notificarea pentru ce actiune (adica te notifica pentru ca la data de... in locul..., sa negociem, sa-mi dai banii sau dovada platii, sa-mi dai marfa, sa semnam contractul etc.)
4. urmarile in cazul in care nu se intampla sa se prezinta la termen sau, in caz de prezentare, daca nu se ajunge la o intalagere: ne vom adresa instantei, nu vom mai face plati, vom rezilia sau vom considera reziliat/rezolutionat de drept contractul etc.

In ziua, data si locul stabilit incheiati un proces-vb care sa spuna: cine s-a prezentat, ce s-a discutat, ce a sustinut fiecare parte si, eventual, daca s-a ajuns la o intelegere sau nu.

ESte important sa atasati toate actele pe care va bazati la acea notificare; este important sa dati celeilalte parti un termen rezonabil de la data primirii notificarii pana la data stabilita pentru prezentare (nu trebuie in toate cazurile sa faceti o intalnire, de exemplu cand vreti nunai sa comunicati ceva celeilalte parti: ca ati incetat contractul etc.).

Cam asta, in mare si cat mai general. Succes!
Raspunsul dvs. s-a dovedit foarte util si in 2011, tocmai l-am citit si mi-a placut tare mult.
Poate il completati cu precizari privind modalitatile de transmitere catre adresant a unei notificari, care, sa presupunem, nu este tocmai prietenoasa, deci nu poate fi inmanata personal.
In acest caz puteti sa transmiteti notificarea prin scrisoare cu valoare si confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract mihaipaul mihaipaul Conform unui contract de achizitie vanzatorul trebuia sa-mi puna la dispozitie anumite cantitati si sortimente de marfa la datele prevazute in anexele la ... (vezi toată discuția)
Corectitudine si legalitate clauza contract Geo_2008 Geo_2008 CONTRACT DE PRESTÃRI SERVICII Nr. ....... / ............................. III. DURATA CONTRACTULUI : 3.1. Contractul se încheie pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)