avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii pentru incadrare la ordonanta 114/2018 - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii pentru incadrare la ordonanta 114/2018 - constructii

Buna seara.
In ce conditii, o firma care decide sa-si inregistreze activitatea in domeniul constructiilor beneficiaza de ordonanta 114/2018; doresc un raspuns detaliat in urmatoarele cazuri: firma inregistreaza 80% din cifra de afaceri din activitati in constructii in luna ianuarie; in luna februarie inregistreaza 50% din cifra de afaceri in activitati de constructii, dar pe intreg anul inregistreaza minim 80% din cifra de afaceri din activitati in constructii. In situatia prezentata, firma beneficiaza de ordonanta 114/2018 pe intreg anul sau numai in lunile in care a realizat minim 80% din cifra de afaceri din activitati in constructii. Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2020
Surub, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 12 Decembrie 2020
pentru companiile existente la 1 ianuarie al fiecărui an, baza de calcul o reprezintă cifra de afaceri înregistrată în anul anterior. Pentru companiile care realizează 80% sau mai mult din cifra de afaceri din activitățile pentru care se acordă facilitați fiscale, acestea din urmă se vor aplica pe toată durata anului în curs. Pentru companiile care nu realizează această limită minimă a cifrei de afaceri, se va aplica principiul companiilor nou-înființate.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent de munca temporara vs utilizator in domeniul constructiilor marlenah marlenah Buna ziua, Suntem un agent de munca temporara si vrem o clarificare legata de urmatoarele prevederi: -Potrivit OUG nr 114/2018, angajatorii care ... (vezi toată discuția)
Salariu minim în constructii oug 114/2018 pentru cod caen activitate principala sau secundară? cyan cyan In cazul în care o societate comerciala are cod CAEN 4222 pentru activitatea principala și cod CAEN 2511 in actul constitutiv ca activitate secundara, ... (vezi toată discuția)
Salariu constructii 3000 econo econo Se aplica ordonanta si firmelor care au domeniu secundar de activitate in constructii si care nici nu realizeaza cifra de afaceri? (vezi toată discuția)