avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil de cel putin o luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil de cel putin o luna

Buna ziua,
Este legal ca sa ii fie refuzata (taticului) de catre societatea unde lucreaza cererea pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului de cel putin o luna si de eliberare a adeverintei pe motiv ca nu a depus pe langa cerere copia cartii de identitate a sotiei? De asemenea este legal ca societatea unde lucreaza sotul sa ceara actele sotiei, cum ar fi CI si adeverinta de la locul de munca al dansei cum ca si-a reluat activitatea si cu ce data? Va rog si baza legala daca se poate. Va multumesc si astept cu interes raspunsurile.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2020
orianadiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 15 Decembrie 2020
1. OUG 111/2010
art.25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și la art. 11 alin. (1) lit. a). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.
.....

art.26
.....
(2) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei nerespectarea de către angajator a prevederilor art. 25.
.....
(4) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute la alin. (1)-(3) se fac de către inspectorii sociali.
....

2. In practica uzitata, se depune doar cererea si copie certificat de nastere copil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, un salariat, tatic, solicita suspendarea contractului ... Oanacora Oanacora Buna ziua, Un salariat, tatic, solicita suspendarea contractului de munca pentru crestere copil pana la 2 ani. Angajatorul refuza solicitarea salariatului ... (vezi toată discuția)
Acte necesare suspendare cic Diana_B Diana_B Buna ziua, As dori sa stiu daca este corect ca angajatorul sa solicite unei angajate care doreste sa intre in cic sa depuna in acest sens cererea de ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru creșterea copilului Lili1980 Lili1980 Unde pot sa mă adresezitați dacă sunt în stimulent de inserție și vreau sa intru în concediu pe creșterea copilului dar angajatorul nu este de acord? ... (vezi toată discuția)