avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbarea administratorului.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbarea administratorului.

Buna ziua!

Suntem o asociatie de proprietari si dorim schimbarea administratorului pentru nemultumirile cauzate asociatiei. In prezent, presedintele asociatiei este plecat din tara, pe o perioada nedeterminata. Toata asociatia ne-am pus de acord si am semnat un tabel prin care dorim aceasta schimbare. Am semnat aproape toti (exceptie 3 persoane care nu locuiesc in imobil) pentru schimbarea administratorului si alegerea noului prsedinte. Sarcina mea este sa ii aduc la cunostiinta administratorului actual.. Va rog, daca ma puteti ajuta in baza carei legi pot formula scrisoarea. Va multumesc, anticipat!
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 15:07, 25 Decembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Ce fel de contract exista intre asociatie si administrator?
Am incercat sa aflu de la un vecin, dar nimeni nu stie. Vechiul presedinte a lasat toate actele asociatie la administrator.

Poate cineva imi poate spune ce lege se aplica, pt ca L 230, nu mai este in vigoare. Ca sa intocmesc scrisoarea am nevoie sa fac referire la o lege.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti presedinte de asociatie
Comitet executiv exista ?
In conditiile in care afirmati "nemultumiri cauzate asociatiei" este obligatoriu necesar sa verificati temeinic continutul CIM si fisa postului
Daca administratorul de imobil a incalcat clauzele raportului juridic de munca sau din fisa postului,reprezentantii angajatorului pot decide rezilerea unilaterala a raportului de munca pentru incalcarea clauzelor in sarcina angajatului
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi legea 196/2018 si incadrati-va la un articol. Legea 230/2007 este abrogata. Daca nu este presedintele trebuie sa actioneze membrul din comitetul executiv care-i tine locul. Cereti ajutorul si serviciului pentru asociatii de proprietari de la primaria unde sunteti arondati. Sunt obligati sa va ajute daca aduceti in discutie si fraude financiare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Printr-un tabel semnat de 20 % dintre membri asociatiei ( deci numai MEMBRI ) puteti alege un nou presedinte iar acesta vede ce contract de munca are iar apoi actionati conf codului munci.

Alte discuții în legătură

Se poate dizolva o asociație de proprietari care nu mai are organe de conducere de aproape 2 ani ? flory_mr flory_mr Să zicem că avem cazul în care, datorită amenzilor din Legea 196/2018, art. 102, nu mai dorește nimeni să conducă Asociația de Proprietari, toți fiind ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociației de proprietari poate fi și administrator? Mainerici  Ctin Mainerici Ctin In cadrul unei asociatii presedintele poate îndeplini si functia de administrator? ÎN SITUAȚIE IN CARE UN PRESEDINTE ISI DA DEMISIA, nu există comitet ... (vezi toată discuția)
Bună seara la noi în bloc e o situație dificila. suntem asociație ... Ianit Ianit Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi ... (vezi toată discuția)