avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Deschidere punct de lucru ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Deschidere punct de lucru ONG

Buna ziua,

Daca o asociatie (ONG) are sediul Social in Pitesti si isi desfasoara activitatea propriu-zisa in Bucuresti, ce trebuie sa fac pentru a declara punctul de lucru ?

Care sunt proceduri si care sunt pasii de urmat?

Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
ceostoy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sergiu Ionuț Dan , utilizator 15:34, 22 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poti dovedi un fapt negativ. In OG 26 / 2000 scrie de SEDIU, nu de "sediile". Nu apare nicaieri conceptul de punct de lucru sau sediu secundar.... Pe cand in L 31 / 1990 si in legislatia privind registrul comertului se vorbeste expres de punctele de lucru si in Registrul Comertului exista rubrica pt puncte de lucru, pe cand in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor si in Registrul Federatiilor nu exista rubrica pt sedii secundare ( vezi anexele la Ordinul MJ 954/2000). Iar legislatia fiscala prevede DECLARAREA la organul fiscal si in instructiunile de (aprobate prin Ordin ANAF) de completare a formularelor specifice ( ca sunt doua,. in functie daca sediul secundar are peste 5 salariati care vor lucra acolo, sau nu) se prevede doar ca se anexeaza ACTE DOVEDITOARE fara a specifica ce acte - interpretarea corecta este ca anexezi act ce dovedeste proprietatea ( daca ONG-ul e proprietar al spatiului unde declara sediu secundar - f. rar asa situatie) sau contract de inchiriere sau comodat plus extras Carte Funciara sau macar copie act care atesta ca cel care inchiriaza sau da in comodat e proprietar sau are alta calitate care ii permite sa inchirieze sau dea in comodat ( ex. e uzufructuar sau e chirias cu drept de a face subinchirieri...). Nu scrie in nici un act normativ ca un ONG ar trebui sa isi inscrie in Statut si sediile secundare,,,, Acel functionare care pretinde ca "la el asa scrie" sa faca bine sa indice temeiul... titlu act normativ, numar si an, articolul.... nu cred ca va indica, pentru ca NU EXISTA ! Iar daca e vreo "circulara interna" nu conteaza, pentru ca e inopozabila privatilor daca nu e publicata in Monitorul Oficial...
Va multumesc frumos pentru raspunsul detaliat. Studiez normele indicate si maine ma prezint la ANAF sa sustin cauza. Multumesc inca odata si Sarbatori Fericite va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucursala ong? Refined Refined Buna Ziua tuturor, Problema mea este urmatoarea: Am infiintat un ONG, un centru de ingrijire persoane varstnice, ce are sediul (social) in sectorul 4. ... (vezi toată discuția)
Sediu secundar asociatie TimeeaBV TimeeaBV Sediu secundar Asociatie Buna ziua! In vederea inregistrarii unui sediu secundar al Asociatiei/Fundatiei la ANAF, salariati mai putin de 5, este necesara ... (vezi toată discuția)
Centru ingrijire batrani LaurentiuBC LaurentiuBC Buna Ziua tuturor. Vreau sa imi fac un centru de ingrijire pentru batrani. Am ales deja calea infiintarii unei asociatii non-profit. Am spatiul, urmeaza sa ... (vezi toată discuția)