avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dispozitiv care nu contine solutia data tuturor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dispozitiv care nu contine solutia data tuturor cererilor

Judecatorul fondului, prin dispozitiv , nu s-a pronuntat pe toate capetele de cerere. Motiv de anulare?

In cadrul unei contestatii la executare, judecatorul fondului prin dispozitiv s-a pronuntat doar pe un singur capat de cerere, respectiv anularea executarii silite deoarece executorul nu a emis somatia imobiliara DESi contestatorul a formulat mai multe capete de cerere , inclusiv prescriptia executarii silite.

Problema este ca in considerenrele hotararii judecatorul apreciaza ca nu a intervenit prescriptia insa in dispozitiv nu a pronuntat nimic in acest sens.

Daca nu atac aceasta HJ, poate avea autoritate de lucru judecat cu privire la capatul de cerere pe care judecatorul fondului nu s-a pronuntat si prin dispozitiv ci doar in considerente?
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2020
Irina S., utilizator
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 10:26, 19 Decembrie 2020
Faceti cerere de completare sau lămurire dispozitiv.
Am formulat apel deoarece judecatorul fondului s-a pronunta DOAR prin considerentele hotararii cu privire la prescriptia executarii silite, iar rationamentul juridic cu privire la momentul implinirii cursului prescriptiei este gresit.

Ma intereseaza: daca solutia data cu privire la celelalte cereri se regaseste DOAR in considerentele hotararii, poate avea putere de lucru judecat (intr-o noua contestatie la executare) daca nu este surpsinsa si in dispozivit? Considerentele nu trebuie sa faca front comun cu dispozitivul?

Mai exact, avem contestatie la executare cu urmaroarele cereri: constatare prescriptie, anulare acte de executare, anulare Incheiere de incuviintare, INSA instanta , desi in considerente se pronunta cu privire la toate aceste cereri (ca prescriptia nu ar fi implinita, ca Incheierea de incuviintare ar fi corect emisa, etc.), IN DISPOZITIV se pronunta doar pe anularea executarii silite si...atat, fara sa spuna nimic de prescriptie.
Faptul ca prin prev.art.425 (1) lit.c Cpc, se arata ca dispozitivul VA CUPRINDE solutia data TUTUROR CERERILOR deduse judecatii iar judecatorul fondului nu a procedat in acest fel, nu exista nicio sanctiune in acesta situatie ?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitiv care nu contine solutia data tuturor cererilor Irina S. Irina S. Judecatorul fondului, prin dispozitiv , nu s-a pronuntat pe toate capetele de cerere. Motiv de anulare? In cadrul unei contestatii la executare, ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare sau contestatie la executare? sau....? ContSters40598 ContSters40598 Executare silita inceputa si desfiintata prin constatarea perimarii. Intre timp a intervenit si prescriptia executarii silite. Debitorul avand interesul ... (vezi toată discuția)
Termen introducere ce impotriva incheierii de incuviintare a executarii silite DanyD DanyD In ce termen se poate cere, pe calea unei contestatii la executare, anularea Incheierii de incuviintare a executarii silite? Considerati ca sunt aplicabile ... (vezi toată discuția)