avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete masa Vs Mâncare Cantina Bună ziua! Firma la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete masa Vs Mâncare Cantina Bună ziua! Firma la care sunt ...

Tichete masa Vs Mâncare Cantina

Bună ziua!
Firma la care sunt angajat oferă așa zisele tichete de masă sub formă de o masă zilnică la cantină. Cantina este tot a aceluiași patron dar figurează pe alta societate, deși locul de servire este în firma în care muncim.
Suntem mulți colegi care suntem nemulțumiți de calitatea mesei oferite și am dori mai degrabă acel tichet în locul mesei la cantină. Normal ni se pare sa avem opțiunea de a alege ori masa calda, ori tichetul de masă, lucru ce nu este posibil! Toate solicitările din partea angajaților pentru a opta în obținerea tichetelor și refuzul mesei calde s-au oprit la resurse umane. Motivele specificate de către resurse umane ar fi ca angajatul sa aibă pb medicale f grave în care alimentația-mâncarea prescrisa de medic sa nu fie cu cea din meniul cantinei. Au fost cazuri în care colegi au mers cu bilet de la medic de specialitate cu afecțiuni cu dieta temporara 3, 6 luni de zile și au fost refuzați de către resurse umane. Adică în caz de suferi de o gastrită, un ulcer la cantina găsești orez fiert și punct și aia o mănânci în fiecare zi. Noi intern știm ca valoare mesei oferite nu depășește nici jumătate din tichetul de masă, iar mâncarea este o calitate slabă. Tichetele merg la cantina adică firma separata, chiar dacă tu nu mergi la masă. Indiferent ca servești sau nu masa, tichetele sunt consumate iar angajatul nu primește nimic. Suntem mulți colegi care din cauza acelor mâncăruri am avut probleme de sănătate și avem unii și aproape un an de zile în care nu mai mâncam de la cantina chiar dacă pierdem acea masă. În alte ordine de idei, chiar dacă nu merg la cantină, nu primesc nici tichetul... La salariu plătesc impozitul pentru acele tichete. Într-adevăr în contractul colectiv de munca scrie ca se acorda tichete de masa sub forma de masa la cantină. Exista posibilitatea legala sa rezolvam aceasta nemulțumire și sa primim tichete de masa? Și dacă da cum am putea? Ca la nivelul conducerii este un refuz total, patronul a creat cantina pe alta firma și vrea profit și de acolo pe acele tichete acordate tot de el la angajați. Este o firma destul de mare ce depășește 500 de angajați... Iar dacă te duci sa faci o sesizare la direcția muncii, ai toate șansele sa fii concediat. As dori o părere, o îndrumare dacă se poate penrru a obține acele tichete de masă, sau în cel mai rău caz sa nu le mai primim deloc și sa nu ne mai ia taxe din salariu. Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2020
Utilizator Utilizator, utilizator
Cel mai recent răspuns: Utilizator Utilizator , utilizator 10:30, 19 Decembrie 2020
Dvs semnati de primirea tichetelor ?
Nu, niciodată nu am semnat pentru primirea lor.

Cornel Vasile a scris:

Dvs semnati de primirea tichetelor ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala si sanepidul: pot fi obligati elevii sa manance - si sa plateasca - la cantina scolii? JustMe1977 JustMe1977 Buna! Am o mare nelamurire, daca imipoate raspunde cineva multumesc anticipat! Scoala la care invata fiul meu e \"Step by step\", cu posibilitatea de servire a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cum se procedeaza in cadrul unei firme, daca sunt un ... machiador machiador Buna ziua cum se procedeaza in cadrul unei firme, daca sunt un ... machiador Utilizator 13:55, 28 Ianuarie 2022 buna ziua cum se procedeaza in ... (vezi toată discuția)
Masa calda salariati AncaUrda AncaUrda Care este tratamentul contabil si fiscal pentru acordare masa calda salariati pentru o firma care are ca obiect de activitate - restaurant? - Fiscal: impozite ... (vezi toată discuția)