avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notificări de plată
Discuție deschisă în Executare silită

Notificări de plată

Bună seara, un avocat îți poate trimite notificări de plată în numele unei instituții financiare nebancare? Are aceleași drepturi ca și un executor judecătoresc, țin să precizez de faptul ca este și din alt oraș față de domiciliul meu.
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2020
cornel2222, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:52, 19 Decembrie 2020
Care-i speța dumneavoastră`? Datorați ceva vreo creanță`?

O notificare o poate trimite oricine, și nu contează din ce localitate.

Executorul judecătoresc când o să vă trimită somație, deja veți fi executat silit și conturile bancare vor fi deja blocate la primirea scrisorii.
Este vorba de un credit de la un IFN, am fost la al doilea credit la ei, pe primul îl achitasem după o perioadă apelasem iar la ei, având ceva probleme am avut întârziere o luna cu plata iar de atunci au început amenințări, mesaje și la 10 seara și în weekend, apeluri telefonice aproape zilnic, mi sa zis ca pe lângă cei 3000 lei datorați voi mai plăti încă 6000, acum primesc și somații de plată de la avocați, plus primesc mesaje de amenințare că voi fi căutat la domiciliu și la servici ptr plata datoriei, am toate mesajele, somatiile și apelurile salvate
Ați intrat într-un cerc vicios cu acest IFN și nu se poate anticipa când și cum veți mai ieși.
Creanța se va dubla, apoi se va tripla......., pentru că vă adaugă zilnic penalități de maxim 0,20% pentru fiecare zi de întârziere.
IFN-ul va apela la executor judecătoresc și va trece la executarea silită. Asta trebuie să vă preocupe.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2020
Dapix, utilizator
Pentru asta sunt pregătit pentru a face contestație la executarea silită, am multe dovezi care sunt de părere că voi câștiga contestația, într-adevăr ei au un contrat dar nu respectă legislația în vigoare, suma datorată nu a mai crescut a rămas aceiași în momentul de față ceea ce ziceam cu acele sume exagerate erau doar pentru intimidare pentru că în contract nu sunt prevăzute dobânzi atât de exagerate, plus că acel contract a fost semnat în stradă nu la un sediu aocial
Notificarea făcută prin avocat are aceleasi efecte juridice precum notificarea efectuata prin executorul judecătoresc in cazul.dvs.
Avocatii fac notificări inainte de a fi data o persoana in judecata.

Notificarea în cadrul.executarii silite este altceva si are la baza o alta procedura legala.
Aceasta notificare se face obligatoriu prin executor.

Daca riscati o executare silita sau un proces, mergeti la avocat cu actele ca sa va exercitati dreptul la aparare prin avocat precum creditorul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare executare silita Livica Livica O cunostinta a facut un credit la [banca] in 2002 si o perioada nu a reusit sa plateasca ratele. Prin 2007 a avut posibilitatea sa plateasca, s-a dus la banca ... (vezi toată discuția)
Notificare executare silita utilizator@ utilizator@ Buna seara As dori sa ajut un prieten la ananghie. El a facut mai multe credite. A avut unele probleme si din cauza lor a facut multe datorii, In fine, ideea ... (vezi toată discuția)
Executare silita lgligor lgligor Am primit de la [firma de recuperari creante]un plic cu titlul de executare silita. In acest caz este vorba de o datorie la [ sc nebancara], care nu este ... (vezi toată discuția)