avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camera-Vizor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camera-Vizor

As vrea sa montez in dreptul usii de intrare in apartament un sistem care cuprinde un senzor de mișcare care aprinde niste leduri plus un telefon vechi care transmite imagini via wi-fi - internet - telefon receptor, strict pentru a vedea cine suna la usa. Atat. Nu ma interesează spionaj sau alte bazaconii. Am nevoie de avizul politiei si/sau al asociatiei pentru acest lucru? Ideea ar fi sa nu se stie ca acolo (in cutie) este si o camera, ci doar sistemul care aprinde automat lumina.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2020
Dan Stroescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 16:01, 23 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu, pentru o utilizare de genul acesta, domestica, nu aveti nevoie de nici o aprobare:

"12. Când nu se aplică Regulamentul (UE) 2016/679?

Regulamentul (UE) 2016/679 nu se aplică prelucrării datelor cu caracter personal:

-în cadrul unei activități care nu intră sub incidența dreptului Uniunii;
-de către statele membre atunci când desfășoară activități legate de politica externă și de securitatea comună a Uniunii;
-de către o persoană fizică în cadrul unei activități exclusiv personale sau domestice;
-de către autoritățile competente în scopul prevenirii, investigării, depistării sau urmăririi penale a infracțiunilor, al executării sancțiunilor penale, inclusiv al protejării împotriva amenințărilor la adresa siguranței publice și al prevenirii acestora; acestea sunt reglementate de Directiva (UE) 2016/680 a Parlamentului European și a Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autoritățile competente în scopul prevenirii, depistării, investigării sau urmăririi penale a infracțiunilor sau al executării pedepselor și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Deciziei-cadru 2008/977/JAI a Consiliului."
[ link extern ]
Veti avea probleme doar daca inregistrati acele imagini si le faceti publice, sau le aratati tertelor persoane.
GDPR inseamna in primul rind strictete la modul de utilizare.
www.avocatnet.ro/articol_518...
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2020
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca camera de luat vederi filmează strict în fata ușii nu ar trebui sa existe probleme.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Depinde.Daca vis a vis este usa unui alt apartament te uiti la el in casa cand iese si cand intra.Te trezesti cu reclamatii unde nu te astepti.
Chiar daca camera de luat vederi este instalata pe usa preia imagini de pe partea comuna de imobil de locuit in comun pe unde se deplaseaza locatarii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cum este pusa camera.
Poate fi amplasata în asa fel încât sa nu filmeze decat usa lui.

Alte discuții în legătură

Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. ... Cristian0711 Cristian0711 Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. Am acordul tuturor vecinilor si al Asociatiei de Propietari, mai putin unul, care banuiesc ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dețin două camere ip chinezești, care au aplicație ... cristiete cristiete Bună ziua, dețin două camere IP chinezești, care au aplicație pe telefon și slot de card pentru înregistrare. Ele nu au card, le folosesc doar ca vizor, ... (vezi toată discuția)
Montare camere de supraveghere remuspr remuspr Pot instala camere de supraveghere în curtea casei pentru a vedea dacă am musafiri nepoftiți când nu sunt acasă ? Dar în parcarea blocului unde locuiesc ... (vezi toată discuția)