avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara ! Am facut un testament olograf unor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara ! Am facut un testament olograf unor prieteni . Precizez ...

Buna seara !

Am facut un testament olograf unor prieteni . Precizez urmatoarele .
Nu am parinti , numai am sot , nu am copii . Am niste rude , de la fratii tatalui , pe care nu-i cunosc , nu i-am vazut in viata mea ,nu stiu unde stau si nici cine sunt , sau cati sunt . Reciproca este valabila .
Ei , cei carora le-am facut testamentul , ar dorii sa investeasca ceva in acest apartament .,insa le este teama ca eu sa nu ma razgandesc .
Acum vine intrebarea sau mai corect doua intrebari .
1,Cine poate ataca testamentul ?
2,Care este cea mai buna solutie favorabila pentru ambele parti , de a le lasa acest apartament .
Va multumesc anticipat , celor care doresc sa-mi raspunda si mie . .
Cel mai recent răspuns: CRIMO , utilizator 16:06, 1 Ianuarie 2021
Faceți o donație.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reductiunea testamentului poate fi solicitată doar de moștenitorii rezervatari (copii, sot, parinti), ceea ce dvs nu mai aveți.
Testamentul nu transmite proprietatea. Asta înseamnă că la decesul dvs, beneficiarii vor trebui să dezbată succesiunea. Iar faptul că lăsați un testament olograf (și nu la notar), complica destul de mult situația.
Dati-le ce aveti de dat, din timpul vieții, printr-un contract de donație. Fie simplu, fie cu uzufruct viager.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
CRIMO a scris:
Ei , cei carora le-am facut testamentul , ar dorii sa investeasca ceva in acest apartament .,insa le este teama ca eu sa nu ma razgandesc .

Au dreptate Ei. Este un mare risc sa investeasca acolo si maine sa se trezeasca ca dvs revocati testamentul. Si dvs, stiti bine ca o puteti face fara probleme. V-ati gandit bine, foarte bine.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru siguranta ca e corect intocmit, ar trebui sa faceti testamentul la notar, nu costa mult.
Daca e apartaemntul in care locuiti, nu ar trebui sa investeasca de acum, cand inca nu ati murit si e inca al dvs.
Nu le donati, prea multa siguranta din partea lor ca va fi al lor, strica.
In functie de datele problemei, ati putea incheia cu ei un contract de intretinere, poate candva veti avea nevoie de un sprijin si macar aveti siguranta ca il veti primi.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este firesc să le fie teamă, când totul depinde de o foaie A4 și un instrument de scris. Așa cum ați scris testamentul dintâi, îl puteți scrie și pe-al doilea (care-l revocă pe cel dintâi).

N-aș sfătui pe nimeni să investească în astfel de condiții.

Răspunsul la întrebarea „care este cea mai bună soluție favorabilă pentru ambele părți” s-ar putea să-l cunoașteți deja.
Cum!? Întrebați-vă pe dvs. înșivă ce anume v-a determinat să scrieți testamentul în favoarea lor. Dacă găsiți și celebra „cană cu apă la bătrânețe” pe undeva, printr-un colț de gând, atunci contractul de întreținere ar putea fi o soluție bună pentru ambele părți.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2020
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Atacare testament olograf Maricica Palancianu Maricica Palancianu Defunctul a lasat un testament datat din 1988 prin care specifica ca toata averea lui va ramane sotiei supravetuitoare. Intre timp lucrurile s-au schimbat si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua..dețin o proprietate care este moștenită de la părinți ... costel01 costel01 Buna ziua..Dețin o proprietate care este moștenită de la părinți și în prezent locuiesc cu o persoană care are grijă de mine,care imi cumpara ce am ... (vezi toată discuția)
Testament ContSters129189 ContSters129189 va rog sa-mi spuneti daca e valabil un testament facut de o persoana in varsta, fara fi parafat de un notar , doar scris de mana de persoana in cauza . ... (vezi toată discuția)