avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua!Am fost condamnat la 2 ani si 8 luni cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua!Am fost condamnat la 2 ani si 8 luni cu suspendare ...

Buna ziua!Am fost condamnat la 2 ani si 8 luni cu suspendare si 4 ani de probatiune.Acuma in ianuarie termin termenul de incercare.Eu in timpul acela am fost prins baut la volan.Am vreo sansa sa obtin cu suspendare daca o sa fiu judecat dupa ce se termin termenul de incercare?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:31, 21 Decembrie 2020
Buna ziua! Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârșit o nouă infracțiune, descoperită până la împlinirea termenului și pentru care s-a pronunțat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanța revocă suspendarea și dispune executarea pedepsei.
Dacă infracțiunea ulterioară este săvârșită din culpă, instanța poate menține sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Sa cereti instantei sa va dea amenda penala, nu altceva. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului Barbuceanu Barbuceanu Buna ziua! Pe 12.12.2016 permisul de conducere mi a fost retinut din cauza alcoolului 0.48 mg/l am fost la IML si dosarul a fost trimis la parchet. Cat poate ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.46 in aer arbcreativinstruments arbcreativinstruments Fratele meu a fost prins la volan cu alcolemie de 0.46 in aer si l-au dus sa-i ia sange la spital.Ce se poate intampla mai departe?Cu permisul ce se ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pentru conducere sub influenta alcoolului. Soamz Soamz Buna ziua, Prietenul meu a fost prins in timp ce conducea sub influenta alcoolului. Pentru o concentratie de 0.46mg/in aer expirat, fara sa fie dus la ... (vezi toată discuția)