Buna ziua,
Sunt propietarul unui duplex într-un bloc P+1 din Constanta. Fiecare Ap are intrare separată din exterior in regim P+1 și acces separat la terasa (necirculabila) - un bloc pe orizontala. Am construit o mansarda pe porțiunea aferentă apartamentului meu cum de altfel au făcut majoritatea propietarilor. Construcția s-a realizat cu toate Autorizațiile și s-au obținut Recepția și certificatul de edificare. De la primărie totul este ok. La momentul constructiei jn 2014 am avut nevoie doar de acordul vecinilor împrejmuitori.
Acum, încerc de 2 ani actualizarea cadastrului in P+1+M și nu reușesc: mi se cere pe partea tehnica recalcularea cotelor indiviza pentru toate apartamentele și pe partea juridică acordul tuturor propietarilor de renunțare la porțiunea de terasa și recalcularea cotelor.
2 dintre proprietari au înregistrat mansarda și și-au intabulat dreptul de proprietate pe legea dinainte de 2014 fără recalculare și fără acord.
Întrebarea mea este ce soluții am in acest moment? Acordul 100% cam pică deoarece am cel puțin 2 proprietari plecați in străinătate care n-au mai călcat prin Ro de ani de zile.
Cum se poate conturi autorizat, Recepționat, plătit impozite de ani și totuși sa nu reușești sa actualizezi dreptul de proprietate? Unde este greseala?
Mulțumesc frumos!
Da. Terasa nu intra la suprafata utila, dar mansarda intra. Astfel dupa ce a-ti construit mansarda automat, suprafata utila a crescut si trebuie recalculate cotele.
Din pacate din punct de vedere administrativ toti proprietarii din bloc trebuie sa se prezinte la notar...
Sau hotarare judecatoreasca... Cam astea sunt cele 2 optiuni.