avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinte medicale justificare absenta de la serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinte medicale justificare absenta de la serviciu

un angajat pentru a justifica absenta de la serviciu a prezentat o adeverinta medicala, datata 28.12.2009 prin care i se recomanda repaus in perioada 23 - 27.12.2009, apoi i se da cu aceiasi data si un concediu medical pentru perioada 28 - 31.12.2009, pentru boala obisnuita cod 01 si diagnostic astm, cod 527. Sdfeverinta medicala tine loc de concediu medical ?
Cel mai recent răspuns: pricope constantin , utilizator 15:45, 29 Decembrie 2009
Adeverinta medicala nu tine loc de certificat medical . Trebuia eliberat certificat medical in caz ca era urgenta . O astfel de adeverinta este valabila doar pentru motivarea absentelor elevilor .
1. Adeverinta medicala i s-a dat deoarece s-a dus tarziu la medic si nu i se mai putea da certificat medical.
2. Adeverinta motiveaza absentele, adica nu va fi pontat ca absent nemotivat. Sa faca o cerere de CFP pentru acele zile si sa anexeze adeverinta medicala.
domnule Tudor valeriu, sunt de acord cu dvs., dar nu pot sa accept o CFP retroactiva. Persoana in cauza lucreaza in ture, ori neprezentarea lui la serviciu a obligat un alt angajat sa stea peste program 6 ore, pana am gasit un alt salariat din tura libera sa-l aduc in post. Daca mai multi salariati fac acelasi lucru, raman cu posturile neacoperite si de unde personal sa le acopar?
1. Aveti dreptate si dvs! Dar nu puteti sa-l considerati lipsa nemotivata daca el are acea adeverinta data de un medic. E foarte greu de combatut un diagnostic si o recomandare date de medic.
2. Daca salariatul a recurs, in complicitate cu medicul, la un act incorect, asta nu-i face cinste, nici lui nici medicului.
3. Daca salariatul a procedat incorect cu acea adeverinta inseamna ca mai are si alte abateri disciplinare pentru care il puteti sanctiona, inclusiv cu concedierea.
Multumesc mult. La multi ani si toate cele bune.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum va fi pontat salariatul ? motivare ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la situatia urmatoare: - un salariat a avut niste probleme de sanatate, a lipsit de ... (vezi toată discuția)
Dosar prima de instalare radu 72 radu 72 Buna ziua,am si eu o nelamurire referitoare la modelul de adeverinta de salariat pe care trebuie s-o duc lunar la AJOFM....mentionez ca am fost la agentie si ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala MariaRamona MariaRamona Am urmatoarea situatie: un salariat a adus adeverinta medicala pentru ziua in care a absentat, ci nu certificat medical. Pot sa-l pontez nemotivat si sa-i ... (vezi toată discuția)