avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare apartament vandut de parintii mei Parintii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare apartament vandut de parintii mei Parintii mei au ...

Recuperare apartament vandut de parintii mei
Parintii mei au vandut acum 4 ani apartamentul lor.
A fost vandut sub pretul pietei la insistentele disperate ale cumparatorului care venea de cateva ori pe sapt in casa parintilor mei.
Tatal meu suferea de Alzheimer. La momentul tranzactiei avea 82 de ani.
Nici nu a stiut ce se petrece. Mama a fost cea care vroia sa vanda pt ca nu se mai puteau intretine singuri.
Apartamentul a fost vandut sub grila notariala, era un apartament foarte mare si ultracentral in provincie.
Ulterior vanzarii din cauza parasirii locuintei lor de-o viata starea lor de sanatate s-a degradat abrupt.
Notarul nu a cerut expertiza a starii lor de sanatate cu toate ca aveau o varsta. Tata 82, mama 75.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 18:59, 29 Decembrie 2020
Sanse de castig in limita rezervei succesorale, adica a 1/2 din ceea ce i s-ar fi cuvenit ca mostenitor legal, ar fi avut in cazul in care bunul ar fi fost instrainat prin donatie sau testament. Doar liberalitatile sunt atacabile cu succes in acest caz. Ar fi putut avea oarece succes dupa moartea parintilor daca ar fi putut dovedi ca a fost o donatie deghizata si ca, in realitate, pretul nu a fost platit. Nu cred ca a fost cazul asa ca ...

RoxanaRamona a scris:

Am inteles ca parintii pot sa face ce vor cu bunurile lor cat timp traiesc.
Doamna este fiica, mostenitor rezervatar, daca acela era singurul apartament de mostenit, ramane fara nimic? Nu poate "ataca" in judecata acel contract de vanzare cumparare? Stiu un caz similar in aceeasi situatie. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare prin banca ccrys ccrys Parintii mei sunt in viata si vor sa imi treaca apartamentul pe numele meu. Eu mai am un frate care este de acord si nu are nici o pretentie intrucat si el ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare casa belcris141 belcris141 Care este suma minima pe care o poti declara la notar cand se face act de vanzare-cumparare pt. o casa.In cazul de fata, tranzactia se face intre mama si ... (vezi toată discuția)
Părinții vor să cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii cu act de vânzare-cumpărare, dar fără plata prețului. se impune un preț minim de vânzare? Cris D. Cris D. Daca parintii vor sa cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii, cu act de vanzare/cumparare, trebuie sa faca dovada primirii banilor de la fiu? Mentionez ... (vezi toată discuția)