avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furt si distrugere: din tabloul electric general de pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furt si distrugere: din tabloul electric general de pe palier ...

Furt si distrugere: din tabloul electric general de pe palier s-au furat sigurantele pentru apartamentul meu.Gasit frigiderul dezghetat,apa pe jos,mancare stricata.Pus alte sigurante si rezolvat momentan.A doua oara furat sigurantele si taiat cu patentul conductorul electric.Chemat Electrica care a reparat conductorul.A treia data iar furat sigurantele si taiat conductorul electric.Chemat Electrica care a reparat conductorul.Persoana care vrea sa faca rau este necunoscuta.Pot sa montez o camera de supraveghere a tabloului electric genaral de pe palier?Administratia a zis ca nu se amesteca,Electrica a spus ca daca se mai repeta nu mai poate repara.Persoana pusa pe distrus pare foarte determinata sa continue.Cum pot sa aflu cine este?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:05, 31 Decembrie 2020
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instalarea sistemelor de supraveghere impune respectarea si parcurgerea unor etape
Mai convenabil este sa restrictionati accesul la tabloul general ,cu sistem de siguranta
Puteti sesiza politia teritoriala care poate dispune inclusiv prelevarea de amprente
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti inchide tabloul electric cu lacat si monta interfon la usa de la scara. Asociatia are atributii in acest sens, nu se poate eschiva. Si montarea de camere de supraveghere intra in atributiile asociatiei de proprietari.
Sesizati politia in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru a-i responsabiliza.
Pe tablou sunt amprentele mele pentru ca am deschis taloul sa ma uit ce s-a intamplat, plus ale lucratorilor de la Electrica care au lucrat sa repare conductorul taiat..Administratia a spus ca nu pot sa pun eu lacat pe tablou pentru ca apartine celor de la Electrica si ei trebuei sa aiba acces permanent,precum si orice alt locatar care vrea sa schimbe o siguranta arsa pentru apartamentul lui,nu pot sa le restrictionez accesul si sa stea fara energie electrica pentru ca am incuiat eu tabloul!Serios acum,amprenteaza toti locatarii din bloc?Sau pun intrebarea clasica: "pe cine banuiesti?" ? De camere video de supraveghere se feresc toti pentru ca se simt spionati dar in situatii ca aceasta in care se produc infractiuni nu credeti ce sunt chiar necesare?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2020
mitabiciclista, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De regula, firma de distributie electricitate inchide tablourile cu lacate proprii, cu imbus si lasa pe tablou afis cu numere de telefon pentr interventie.
Politia are diverse proceduri si metode de depistare infractori. Faceti sesizare scrisa. Lasati-i sa-si faca meseria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabil tablou electric - scara blocului mishumishu mishumishu Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatorul aspect: Tabloul electric de pe scara blocului este neasigurat si oricine poate umpla la sigurante. ... (vezi toată discuția)
Tabloul electric din casa scarii. tiberiu8mai tiberiu8mai Buna seara. Va rog sa-mi spuneti sub administrarea cui intra tabloul de sigurante si telefonie din casa scarii blocului. Noi ,asociatia, daca suntem de comun ... (vezi toată discuția)
Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)