avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, Detin un magazin online. De ceva timp am ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, Detin un magazin online. De ceva timp am dat peste ...

Buna ziua,

Detin un magazin online. De ceva timp am dat peste o clienta care ma hartuieste, in sensul ca plaseaza cate 1-2 comenzi in fiecare zi, pe care apoi nu le ridica de la curier. Fiecare astfel de distractie ma costa cate 50-60 lei, transport tur-retur la curier.

Apoi, am inceput sa ii anulez comenzile si sa nu ii mai trimit produsele, insa primesc penalizare financiara de la platformele partenere (Emag, de exemplu).

Orice as face, pierd bani consistenti cu aceasta "clienta". Nu stiu ce vrea, probabil asa face cu mai multe magazine, e felul ei de a se distra. Este o femeie din celalalt capat de tara, cu dosare pe rol de executare silita (informatii de pe internet). Am incercat sa o sun, nu raspunde niciodata la telefon. Nici curierilor nu le raspunde.

Practic, un client de acesta pe termen lung are potential sa imi ingroape businessul la care am muncit zi-noapte pentru ca ei i se pare distractiv.

Pentru persoane fizice exista ANPC. Pentru firme ce institutie exista? Ce pot face sa scap de femeia asta? Cui sa ma adresez?

Va multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2020
Onshop, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:35, 31 Decembrie 2020
Ați expus situația celor de la eMag? Faceți un inventar al comenzilor și inițiați o discuție, eu cred că veți găsi înțelegere. ANPC, din câte știu, nu rezolvă în favoarea consumatorilor reclamațiile făcute cu rea-credință de astfel de clienți. Nu văd de ce eMag ar proceda altfel.
poate ca ar folosi si daca ati trimite o notificare prin avocat de dare in judecata daca nu inceteaza.
Banuiesc ca ii stiti adresa, daca nu o fi dat una gresita.
poate ar trebui ca pt o vreme sa se poata comanda la dvs doar cu plata online.
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comanda emag achitata online ancabotan ancabotan Am comandat un produs in valoare de 800 de lei, achitat online, de pe eMAG, vandut de un seller(magazin) international. Am plasat comanda in data de ... (vezi toată discuția)
Produs cumparat online defect sod54321 sod54321 Am cumparat online un notebook ASUS de la Domo. A functionat 2 ore si apoi s-a oprit brusc. Am sesizat defectiunea in aceiasi zi, 7.01.2015 (seara la 9:03), ... (vezi toată discuția)
Doresc sa infiintez un srl pentru un magazin online AndreiStoian99 AndreiStoian99 Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL pentru un magazin online cu dropshipping. Este necesar ca sediul social sa fie cu activitate? Trebuie autorizatie de ... (vezi toată discuția)